Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 18:39

Αναβάθμιση του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Την απόφαση ένταξης του έργου αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται να αποδεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει: Τη μετάβαση αντιπροσωπείας του δήμου στην αδελφοποιημένη πόλη Σιάν της Κίνας, 9 - 12 Σεπτεμβρίου. Τη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο στην εθνική οδό από Νοσοκομείο έως Αντικάλαμο (γέφυρα αυτοκινητόδρομου). Τις μελέτες για α) την κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα” και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας θεατών στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), β) την ολοκλήρωση (γήπεδο Απόλλωνα) και φωτισμό γηπέδου στο Ασπρόχωμα.

Ακόμα, το Δ.Σ. Καλαμάτας πρόκειται να συζητήσει και να αποφασίσει για την αναγκαιότητα αγοράς ακινήτου στη Ράχη για χώρο παιδικής γωνιάς, με σκοπό την κατασκευή παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου, τον καθορισμό ύψους προϋπολογισμού εξόδων κοινοτήτων του δήμου για το 2020 και την εγγραφή παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠΜΕΑ).