Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 08:44

"Σαφάρι" του Δ. Μεσσήνης για οφειλές 700.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Μεσσήνης Γιάννης Μπρατσιάκος προειδοποιεί δημότες και επαγγελματίες να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δήμο, διαφορετικά θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα. Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος με χθεσινές δηλώσεις του ενημέρωσε ότι ήδη συνεργεία ελέγχου του δήμου κατέγραψαν τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες, πεζοδρόμια και στον Αιγιαλό.

Και κάλεσε τους επαγγελματίες να σπεύσουν για να πληρώσουν τα τέλη που τους αναλογούν, γιατί από την προσεχή Τρίτη θα αρχίσουν να πέφτουν βαριά πρόστιμα.
Επίσης απηύθυνε έκκληση προς δημότες και επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθύμισε ότι εφόσον πληρώσουν το αρχικό κεφάλαιο απαλείφονται όλα τα πρόστιμα, αλλά και τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους σε δόσεις. Διαφορετικά τόνισε ότι από τον Οκτώβρη η δημοτική αρχή «θα κάνει άρση της φορολογικής ενημερότητας των οφειλετών». Σημειώνεται ότι τα βεβαιωμένα χρέη ανέρχονται περίπου σε 700.000 ευρώ.
Χρήματα τα οποία χρειάζεται το ταμείο του δήμου. Αφού, όπως τόνισε ο κ. Μπρατσιάκος, η νέα μείωση στους πόρους της Αυτοδιοίκησης θα αναγκάσει ακόμη και υγιείς οικονομικά δήμους να βάλουν λουκέτο. «Οι περικοπές των επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ ανέρχονται σε ποσοστό 50%, σε σχέση με το 2009. Προχθές ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα τύχουν περικοπών ενός επιπλέον ποσοστού 30%. Δηλαδή από τα 100 ευρώ τα οποία έπαιρναν οι δήμοι το 2009, θα αναγκαστούν να δουλέψουν τώρα με τα 25 ευρώ», ανέφερε σχετικά.