Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 19:29

Ψάχνουν λύση για χρέη της ΚΕΑΔΗΜ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ψάχνουν λύση για χρέη της ΚΕΑΔΗΜ στη Μεσσήνη

 

Τα αυξημένα χρέη της ΚΕΑΔΗΜ αποτέλεσαν το θέμα της συνάντησης που είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με στελέχη της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Ειδικότερα, ο Γ. Αθανασόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Δημήτριο Καλογερόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών της ΚΕΑΔΗΜ, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο Γ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ ότι «την τελευταία 3ετία διαπιστώθηκε αύξηση των χρεών της δημοτικής επιχείρησης, λόγω μη ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών απαιτήσεων του προγράμματος για την απορρόφηση των χρημάτων που αναλογούν στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων».

Στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και των στελεχών της ΕΕΤΑΑ συμφωνήθηκε, όπως καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, ότι «ύστερα από παρέμβαση του δημάρχου και συνεννόησή του με τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΕΤΑΑ, τα χρήματα για τις οφειλές που αφορούν τη διετία 2015 και 2016 θα αναζητηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα χρήματα για τις οφειλές της διετίας 2017 και 2018 θα αναζητηθούν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΕΕΤΑΑ “Βοήθεια στο Σπίτι”».


NEWSLETTER