Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 19:38

Ο Χριστόπουλος για τη λειτουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Γράφτηκε από την
Ο Χριστόπουλος για τη λειτουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το θέμα της λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στις διαβάσεις των σχολείων έθεσε με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά” Γιάννης Χριστόπουλος.

Αναλυτικά τόνισε: “Με την ευκαιρία έναρξης της σχολικής χρονιάς θέλω να επισημάνω: 1) Την υπολειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ από όλους επισημαίνεται το έλλειμμα κυκλοφοριακής αγωγής. 2) Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις διαβάσεις των σχολικών μονάδων της πόλης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά οι μαθητές. Οι διαγραμμίσεις στο σύνολο των διαβάσεων είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, η σήμανση πριν τις διαβάσεις ανύπαρκτη ή προβληματική (κολλημένα αυτοκόλλητα). Σε πολλές διαβάσεις δεν υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι και εκεί που υπάρχουν είναι εμφανές το έλλειμμα αποτελεσματικής παρέμβασης, απαιτείται άμεσα η εκπαίδευση- επιμόρφωση αυτών. Καταθέσω τις παρακάτω προτάσεις και ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται άμεσα:

Α) Να λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με ουσιαστικό τρόπο (ωράριο λειτουργίας, στελεχωμένο, καθημερινή συνεργασία με σχολεία και συλλόγους γονέων).

Β) Να προχωρήσει στη διαγράμμιση των διαβάσεων με χρώμα ποιότητας που θα αντέχει στο χρόνο.

Γ) Να κατασκευάσει διαβάσεις με κυβόλιθους σε σχολικές διαβάσεις σε οδούς με μεγάλη κυκλοφορία όπως: Αθηνών (Πολυκλαδικό, 6ο Λύκειο - 5ο Γυμνάσιο), Λακωνικής (3ο - 22ο Δημ. Σχ. - 19ο Νηπ.), Β. Γεωργίου (3ο Δημ. Σχ. - συγκρότημα σχολείων, 18ο Δημ. Σχ. - Ειδικό ), Κρήτης (ΕΠΑΛ - 7ο - 10ο Δημ. Σχ. - 8ο - 14ο Νηπ. - Γυμνάσιο - Λύκειο Παραλίας), Λυκούργου (8ο Δημ. Σχ. - 1ο Λύκειο), Φαρών (1ο Γυμνάσιο - Νυχτερινό), Ψαρών (24ο Δημ. Σχ.) κ.ά., όπου καθημερινά διέρχονται χιλιάδες μαθητές.

Δ) Να προχωρήσει στην τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στην αντικατάσταση ή στον καθαρισμό των φθαρμένων.

Ε) Να διοργανώσει σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας και τη Δημοτική Αστυνομία σεμινάρια επιμόρφωσης των σχολικών τροχονόμων.

Στ) Να τοποθετήσει σε κάθε σχολείο κατασκευές – πάρκινγκ για ποδήλατα”.

 


NEWSLETTER