Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 09:30

Καλαμάτα: Βολές Κοσμόπουλου κατά συνεργασίας Βασιλόπουλου με Κουκούτση

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Βολές Κοσμόπουλου κατά συνεργασίας Βασιλόπουλου με Κουκούτση

 

Η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση “αποδεικνύει τις προεκλογικές συμφωνίες που έγιναν κάτω από το τραπέζι και παρέμειναν στο παρασκήνιο μέχρι χθες”. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε σχόλιό του ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος - επισημαίνοντας πως “η πορεία του δήμου αποκτά έντονα συντηρητικά χαρακτηριστικά, και οι όποιες επιλογές γίνονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον”.

Αναλυτικά ο Β. Κοσμόπουλος σημειώνει:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή έκανε τις επιλογές της, τις οποίες με δημοκρατική ευθύνη αποδεχόμαστε, ως αναφαίρετο δικαίωμά της.

Ομως η επιβεβαίωση της συζητούμενης συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής καταρρίπτει τα επιχειρήματα του δημάρχου Καλαμάτας, πως επιθυμεί τη συνέργεια των δημοτικών παρατάξεων σε προοδευτική αναπτυξιακή κατεύθυνση προς όφελος του δήμου. Αποδεικνύει επίσης τις προεκλογικές συμφωνίες που έγιναν κάτω από το τραπέζι και παρέμειναν στο παρασκήνιο μέχρι χθες. Η τήρηση αυτής της συμφωνίας οδήγησε προφανώς τον δήμαρχο στην κίνηση αυτή, διότι με τον νόμο Θεοδωρικάκου δεν τη χρειαζόταν.

Δεν κάνουμε τους δικαστές, ούτε ακολουθούμε λαϊκίστικες μεθόδους, αλλά η συμπόρευση με πρόσωπα που βρέθηκαν (έστω για χρονικό διάστημα) απέναντι στη δημοκρατική λειτουργία είναι απαγορευτική για μας.

Είναι πλέον φανερό πως η πορεία του δήμου αποκτά έντονα συντηρητικά χαρακτηριστικά, και οι όποιες επιλογές γίνονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Η δημοτική αρχή οφείλει να διοικήσει τον δήμο σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.

Η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η μείζων, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις της, οι καλές προθέσεις που επιδεικνύει μάλλον "χρησιμοποιούνται".

Για την παράταξή μας είναι ξεκάθαρο, η θέση μας αταλάντευτη, η εκφορά του λόγου μας νηφάλια. Η υπεράσπιση της προοπτικής του δήμου, η ανάδειξη των ζητημάτων, η εξωστρέφεια, η αποκάλυψη των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων, η διεκδίκηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα, η εμμονή στην κατάθεση δημιουργικών προτάσεων, η συνεργασία με τις δημιουργικές δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητες για εμάς.

Ηδη σε μόνο δύο συνεδριάσεις, έχουμε αναδείξει πολλά και σημαντικά θέματα, που απαιτούν άμεσες λύσεις».


NEWSLETTER