Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 18:46

Αντωνόπουλος κατά Βασιλόπουλου για Κουκούτση

Γράφτηκε από την
Αντωνόπουλος κατά Βασιλόπουλου για Κουκούτση

Τον προβληματισμό του για τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με “πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, χωρίς να τον κατονομάζει, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι “η εκλογή του δε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν επιβάλλει και την εκλογή του σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές του δήμου. Αυτό έγινε με εισήγηση του δημάρχου, αλλά επίσης νομιμοποιήθηκε και έγινε αποδεκτό και από τις ψήφους των περισσότερων μειοψηφιών, που από ό,τι φάνηκε κατά τη συνεδρίαση ψήφιζαν χωρίς ενστάσεις υπέρ των εισηγήσεων του δημάρχου για όλες τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα”. Υποστηρίζει ότι “σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου έπρεπε να μην συμμετάσχει ή να ψηφίζει αρνητικά στη διαδικασία εκλογής των οργάνων που έδιναν θέσεις και αξιώματα σε πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής”. Ισχυρίζεται ότι “ψηφίσαμε "παρών" και δεν συμμετείχαμε με θετική ή λευκή ψήφο για τους παραπάνω λόγους”.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ο Μ. Αντωνόπουλος δεν αντέδρασε ή δεν κατήγγειλε τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με την παράταξη του συμβούλου - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση (μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση” αντέδρασε). Η αντίδρασή του ήταν στην κατανομή των θέσεων των μειοψηφιών στα νομικά πρόσωπα, όπως δήλωσε σχετικά, ότι δεν αποδέχεται τη θέση που του δίνει η μείζων μειοψηφία, υποστηρίζοντας πως παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας. Γι’ αυτό και ψήφιζε παρών.

 


NEWSLETTER