Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 17:43

Ψηφίζουν οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ψηφίζουν οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Μεσσηνίας

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σύλλογό τους πραγματοποιούν αύριο, στην Καλαμάτα, οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Μεσσηνίας. Θα διεξαχθούν στο ιστορικό Δημαρχείο, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Η διοίκηση που θα εκλεγεί, θα είναι προσωρινή, καθώς όπως επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας θα συνταχθεί νέο καταστατικό του συλλόγου, αφού μέχρι τώρα λειτουργεί με δεδομένα των καποδιστριακών δήμων.

Ο κ. Λύρας έκανε λόγο για ενίσχυση του θεσμού των κοινοτήτων και παρατήρησε ότι “δεν είναι τυπική διαδικασία οι εκλογές του Σαββάτου, αλλά η αρχή μιας νέας διαδικασίας. Θεσμικά και οργανωτικά θέματα θα μπουν σε νέο πλαίσιο. Η παρουσία και συμμετοχή όλων των προέδρων είναι χρήσιμη και απαραίτητη”. Ενημέρωσε ότι ο σύλλογος θα διεκδικήσει θεσμικά ζητήματα για τη λειτουργία των κοινοτήτων, όπως ο τρόπος χρησιμοποίησης της πάγιας προκαταβολής. Επεσήμανε πως θα κάνει προτάσεις για το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και ζήτησε να παραμείνει διακριτός ο ρόλος των κοινοτήτων, να συνεχίσει να είναι ξεχωριστή η εκλογή για τις κοινότητες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Σκούρας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αριοχωρίου, ανέφερε ότι τα “προβλήματα και οι προκλήσεις της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου ενώνουν τις δυνάμεις μας, για να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα των κοινοτήτων”.


NEWSLETTER