ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 08:46

Καλαμάτα: Επιβάλλει γραμμή για μετανάστες ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Επιβάλλει γραμμή για μετανάστες ο Βασιλόπουλος (βίντεο)

 

Η πολιτική γραμμή του Δήμου Καλαμάτας διαφυλάσσεται από το δήμαρχο, ξεκαθάρισε ξανά χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, “αδειάζοντας” εκ νέου τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Αθανασόπουλο, που είχε δηλώσει πως θα σφραγίσει τις αποθήκες του λιμανιού και δεν θα ξαναδεχθεί μετανάστες, κατά την υποδοχή 60 μεταναστών.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι “όταν βρεθούν μετανάστες στον Μεσσηνιακό Κόλπο, θα τους φιλοξενήσουμε. Οφείλουμε να το κάνουμε και θα το πράξουμε”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας μετά τη συνάντησή του με το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλή Μαντά που έκανε και δηλώσεις για το μεταναστευτικό, ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι “το δελτίο Τύπου που απέστειλα στον υπουργό και τον περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Σώματος αφορούσε τους μετανάστες που βρίσκονται πολύ μακριά από την Καλαμάτα”. Και ως παράδειγμα ανέφερε ότι βρέθηκαν μετανάστες 40 μίλια από τη Ζάκυνθο κι έκαναν 1,5 μέρα ταξίδι και ήρθαν στην Καλαμάτα.

Αφού διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα φιλοξενήσει μετανάστες που θα βρεθούν κοντά στην Καλαμάτα, επεσήμανε πως “η πολιτική γραμμή βγαίνει από το δήμο μέσα από τη δημοτική αρχή και διαφυλάσσεται από το δήμαρχο Καλαμάτας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER