Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 23:14

Καθησυχάζει ο Δήμος Καλαμάτας για δίκτυα 5G

Γράφτηκε από την
Καθησυχάζει ο Δήμος  Καλαμάτας για δίκτυα 5G

 

«Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με τόλμη και όχι με φόβο» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τα δίκτυα 5G - στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το υπάρχον δίκτυο λειτουργεί στη συχνότητα των 3,6 GHz και ενισχύει αποκλειστικά τη λειτουργία του WiFi στην κεντρική πλατεία.

«Τα πρώτα πραγματικά δίκτυα 5G θα μπορούν να εγκατασταθούν μετά το τέλος του 2020» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, με την οποία ο Δήμος Καλαμάτας προσπαθεί να καθησυχάσει τους δημότες που ανησυχούν για την ακτινοβολία.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες ανησυχίες είχαν εκφραστεί και στο παρελθόν τόσο για τα δίκτυα 3G και 4G όσο και για το WiFi, με τα οποία επικοινωνούμε όλοι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής συμφωνίας του Δήμου Καλαμάτας με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του τηλεπικοινωνιακού παρόχου Wind και έχει εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της πόλης εξοπλισμός δικτύου ασύρματης αναμετάδοσης 5ης γενιάς, 5G.

Το δίκτυο λειτουργεί στη συχνότητα των 3,6 GHz και σήμερα ενισχύει αποκλειστικά τη λειτουργία του WiFi στην πλατεία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες να έχουν πρόσβαση μέσω των κινητών τους στο διαδίκτυο με μεγαλύτερες ταχύτητες, που θα φθάσουν στην πορεία έως και 1Gbps.

Με βάση όμως τις εξελίξεις της τεχνολογίας, σε ό,τι αφορά τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων 5G, τα πρώτα πραγματικά δίκτυα 5G θα μπορούν να εγκατασταθούν μετά το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που λήγει την 6η Σεπτεμβρίου 2020, το υπουργείο έχει αναλάβει να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αδειοδότηση της χρήσης των αναγκαίων συχνοτήτων, καθώς και στον έλεγχο των πιστοποιήσεων και εγκρίσεων των συσκευών του δικτύου, το οποίο σημαίνει ότι εξοπλισμός μη εγκεκριμένος δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχει εύλογη ανησυχία σε όλους μας για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία κάθε νέας τεχνολογίας, η οποία όμως δεν ταυτίζεται με τις απόψεις που ενισχύουν την τεχνοφοβία και δημιουργούν σύγχυση σε ένα κοινό, χρήστη για πολλά χρόνια συσκευών ασύρματης επικοινωνίας.

Πρόθεσή μας είναι, χωρίς ακρότητες και μέσα από εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαλόγου, να καταγραφούν και διαδοθούν όλες οι εξελίξεις στην ανάπτυξη των δικτύων, καθώς και οι επιπτώσεις αυτών στην καθημερινότητα των πολιτών. Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με τόλμη και όχι με φόβο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER