Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 13:46

Δήμος Μεσσήνης: Οδηγίες για κούρεμα δέντρων και κλαδιών στους δρόμους

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Οδηγίες για κούρεμα δέντρων και κλαδιών στους δρόμους

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων και βλάστηση, που εμποδίζουν ή κρίνονται επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Στην ανακοίνωσή του επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: “Γι’ αυτό στα πλαίσια εφαρμογής της συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και εν όψει της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου καλούνται οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν πέραν των ιδιοκτησιών τους τα κλαδιά, η αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Μεσσήνης, επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών κατά των μη συμμορφούμενων, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα όρια ευθύνης συντήρησης του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Μεσσήνης”.


NEWSLETTER