Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 09:34

Προχωρά η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από την Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από τον
Προχωρά η διοικητική αποβολή των τσιγγάνων από την Αγία Τριάδα

 

Απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας οι αιτήσεις ανακοπής στα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχει εκδώσει ο δήμος σε βάρος των τσιγγάνων που -όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- έχουν καταλάβει δημοτικό ακίνητο στην περιοχή Παλιάμπελα της Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα, ο δήμος ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας του, ότι επικυρώθηκαν τα εν λόγω πρωτόκολλα, «για την εκτέλεση των οποίων ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες» όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν την επίμαχη περιοχή ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Εισαγγελέα, τον Αστυνομικό Διευθυντή και το Διευθυντή Υγείας, προκειμένου να εκτελεσθεί άμεσα η διοικητική αποβολή από τους χώρους του δήμου.

Εξ άλλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, με χθεσινή επιστολή του προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, ζητεί να προβεί ο οργανισμός «στις νόμιμες ενέργειες για την απομάκρυνση από τις ιδιοκτησίες του των καταληψιών, όπως άλλωστε έχει πράξει και ο δήμος σε ανάλογες περιπτώσεις» -εξηγώντας ότι η ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ, ως διαδόχου του ΟΕΚ, προέκυψε μετά από σχετική έρευνα στο Κτηματολογικό Γραφείο.

Ο δήμαρχος στην επιστολή του κάνει λόγο για «έντονο πρόβλημα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, εντός του σχεδίου πόλεως, με την κατάληψη ιδιοκτησιών από ομάδες Ρομά, εντός των οποίων έχουν κατασκευάσει πρόχειρα παραπήγματα».

Οπως τονίζει δε, καταλήγοντας, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά προβληματική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, επανειλημμένως δε έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από κατοίκους της περιοχής».


NEWSLETTER