Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 22:10

Επανένταξη όλου του αρδευτικού στο Τρίκορφο

Γράφτηκε από τον

Υπέρ της επανένταξης όλου του αρδευτικού έργου στο Τρίκορφο με την κατασκευή λιμνοδεξαμενής και κατά της τμηματικής κατασκευής του, όπως ξεκίνησε, τάχθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας στο σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Τάσο Τσερπέ που ρώτησε τι γίνεται με το εγγειοβελτιωτικό έργο Τρικόρφου, ο Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι “είχε ενταχθεί ένα έργο 240.000 ευρώ, που ήταν το ένα από 3 συνολικά κομμάτια του έργου. Μίλησα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, θα μιλήσω και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Με το έργο που προωθείται, θα στηθεί μια δεξαμενή, δεν είναι λειτουργικό έργο. Πρέπει να επανενταχθεί όλο το έργο”.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Τσώνης, που είπε φωνάζοντας ότι το έργο έχει μειοδότη, έχει επιλεγεί και έχει γίνει ένσταση από άλλο εργολάβο.

Διαφωνώντας ο δήμαρχος, απαντώντας στην αντίδραση και τις φωνές του Γ. Τσώνη, τον επέκρινε πως “το διαμελίσατε το έργο σε συνεργασία με τον κ. Τατούλη” κι επεσήμανε ότι “κάνουμε προσπάθεια για δημιουργία λιμνοδεξαμενής 70.000 κυβικών, που θα καλύπτει Τρίκορφο, Κλήμα και Πολύλοφο. Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε τη μελέτη και να βρούμε τα χρήματα για το έργο. Αν το πετύχουμε αυτό, θα μειωθεί το κόστος του αρδευτικού έργου”.

Στις απόψεις αντέδρασε ο Γ. Τσώνης, φωνάζοντας ότι “είναι το δεύτερο έργο που κόβετε μετά τον Πάμισο, τσουνάμι”.

Στις φωνές του Γ. Τσώνη παρενέβη ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Δαβίλλας που του είπε “είσαι απαράδεκτος” και ο τέως δήμαρχος του αντέτεινε απαξιωτικά “άντε ρε”.

Γ.Σ.