Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 17:04

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο ΚΕΘΕΑ

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο ΚΕΘΕΑ

 

Τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο στη Σπερχογεία επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και στελέχη του δήμου.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από στελέχη του οργανισμού στην Καλαμάτα για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ στην πόλη και ευρύτερα, όπως και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε εξαρτημένους χρήστες και τις οικογένειές τους. Ενημερώθηκε επίσης για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο οργανισμός χαρακτηρίζει αυταρχική και αναίτια την κατάργηση της αυτοδιοίκησής του, που γίνεται από άμισθα Δ.Σ. εθελοντών, οι οποίοι εκλέγονται εδώ και 4 δεκαετίες από τη γενική συνέλευση και κάθε μήνα παραδίδουν οικονομικό απολογισμό. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, τα μέλη, γονείς και φίλοι του ΚΕΘΕΑ αντιδρούν γιατί όπως εξηγούν, το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα. Βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή των μελών σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του οργανισμού, με κορυφαία έκφραση την εκλογή του εθελοντικού και άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι έως τώρα έχει εκδοθεί πλήθος ψηφισμάτων υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ανά την Ελλάδα, από δήμους, Περιφέρειες καθώς και άλλους φορείς και συλλογικότητες. Επίσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Ακη Σκέρτσο.
Στη χθεσινή, πάντως, ανάρτηση στον ιστότοπο του Δήμου Καλαμάτας για την επίσκεψη Θαν. Βασιλόπουλου στη θεραπευτική κοινότητα της Σπερχογείας, πέρα από τρεις σειρές ότι "στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τα μέλη της κοινότητας και οι θέσεις τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές περιγράφονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου", δεν αναφέρεται τίποτε άλλο σχετικό, εκτός από μια εκτενή περιγραφή για τη λειτουργία και τους στόχους σε κάθε φάση του προγράμματος, που ακολουθείται μέσα στη θεραπευτική κοινότητα.
Ν.Κ.