Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:01

Διευκόλυνση επενδύσεων στον Κυπαρισσιακό ζητεί ο Λεβεντάκης

Διευκόλυνση επενδύσεων στον Κυπαρισσιακό ζητεί ο Λεβεντάκης

 

Επικαιροποίηση παλαιότερων αποφάσεών του έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σχετικά με προσφυγές τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την προστασία του Κυπαρισσιακού.

Τα συγκεκριμένα θέματα είναι η «Υποβολή αιτήματος στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την απαλλαγή της περιοχής της Δυτικής Τριφυλίας από τις δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και αποκλεισμούς που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό της θαλάσσιας χελώνας caretta - caretta, ως είδος προτεραιότητας που χρήζει αυστηρής προστασίας», καθώς και η άσκηση αίτησης ακύρωσης του από 17-9-2018 Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Χαρακτηρισμός του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής του ως Περιοχής Προστασίας της Φύσης, καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης». Τα θέματα αυτά ήρθαν ως τυπικά στη συνεδρίαση καθώς έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις να οριστεί εκπρόσωπος του δήμου ο νέος δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης αντί του Παναγιώτη Κατσίβελα. Ωστόσο για ακόμη μία φορά άνοιξε συζήτηση για αυτό το θέμα και κυριάρχησε η άποψη της ανάπτυξης επενδύσεων στην περιοχή με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πάντως σε ό,τι αφορά το αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ ο Δημήτρης Δριμής ζήτησε την αναβολή του θέματος, καθώς τόνισε ότι κανείς δεν έχει διαβάσει και μελετήσει το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα και θα έπρεπε να γίνει άλλη συνεδρίαση που να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε πως από την πλευρά του στηρίζει κάθε είδους επένδυση που θα σέβεται το περιβάλλον, όπως το παράδειγμα της Ζακύνθου που και οι χελώνες υπάρχουν και ο τουρισμός. “Το να μείνει αυτό το κομμάτι αναξιοποίητο με βρίσκει αντίθετο. Το μέλλον αυτού του τόπου είναι ο τουρισμός και ότι βγάζει το λάδι. Η περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί και αν δεν γίνουν επενδύσεις δεν μπορούμε να ζητάμε δρόμους και λιμάνια” σημείωσε, ενώ κατέληξε ότι στην περιοχή πρέπει να αξιοποιηθούν οι περιουσίες του κόσμου.

 

Κ.Μπ.