Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 09:06

Βασιλόπουλος: “Κανένας πολίτης δεν μου είπε για τον Κουκούτση”

Γράφτηκε από τον
Βασιλόπουλος: “Κανένας πολίτης δεν μου είπε για τον Κουκούτση”

 

 

Στην άποψη υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ σημειώνει πως “το ανοιχτό θέατρο οφείλουμε να το προχωρήσουμε και αυτό που κρίνεται είναι αν το θέλουμε ή όχι”.

Για το θέμα της συνεργασίας με το δημοτικό σύμβουλο - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση υποστήριξε ότι “ούτε ένας δεν μου έθεσε αυτό το ζήτημα”, σε επίσκεψή του το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Αγορά, στο Ιστορικό Κέντρο και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για διάφορα σημαντικά θέματα που του τέθηκαν από τους δημοσιογράφους, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

- Για το φυσικό αέριο: “Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είμαστε δίπλα της σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Ακόμα και η πρώτη πρόταση που είχε ακουστεί, να μεταφέρεται σε υγρή μορφή το φυσικό αέριο, είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένας αναπτυξιακός μοχλός για την περιοχή μας και μεις θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια. Αν χρειαστεί να στηρίξουμε την προσπάθεια, ώστε να βρεθούν κατάλληλοι χώροι, να εξειδικευτούν οι τεχνίτες ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν εργασία”.

- Για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος: “Ως δημοτική αρχή το έχουμε ξεκαθαρίσει. Εμείς είμαστε υπέρ της παραλιακής χάραξης. Θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του δυτικού μετώπου της Καλαμάτας αυτά τα 7 χιλιόμετρα. Διαφορετικά, ο δρόμος που προτείνεται ουσιαστικά απομονώνει την Καλαμάτα. Οπότε είμαστε υπέρ της παραλιακής χάραξης ή της σύνδεσης του νέου αυτοκινητοδρόμου με την Καλαμάτα, άμεση σύνδεση και αυτό μπορεί να προκριθεί μόνο με την παραλιακή χάραξη. Εμείς υποστηρίζουμε τα συμφέροντα του δήμου μας, είναι μονόδρομος. Τώρα, ενδεχομένως να έχει  μεγαλύτερο κόστος, όπως αναφέρεται, δεν το ξέρω αυτό, θα το δούμε το επόμενο διάστημα που ετοιμάζουμε κάποιες εξειδικευμένες συσκέψεις και συζητήσεις γι’ αυτό. Αλλά καλύτερα να κάνουμε τώρα, κάτι το οποίο ας είναι πιο ακριβό, να μην χρειάζεται να το αλλάξουμε μετά από 20 - 30 χρόνια”.

- Για την κατανομή μεταναστών και προσφύγων στην Καλαμάτα: “Δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση και σε επικοινωνίες που έχω, δεν έχει αναφερθεί καμία συζήτηση. Αν γίνει όμως, έχω δεσμευτεί ότι θα το φέρω το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συγκαλέσω έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Να δούμε πρώτα τις προθέσεις της κυβέρνησης και να μιλήσουμε”.

- Για τη συνεργασία με το σύμβουλο - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση: “Εμείς στο συγκεκριμένο θέμα απαντούμε με αυτό ακριβώς που κάνουμε, με πολλή - πολλή δουλειά. Εμείς συνεχίζουμε τα ζητήματα του δήμου μας, έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του δήμου μας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το μείζον και αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ. Ούτε ένα λεπτό χαμένο, πολλή δουλειά. Εμείς παραμένουμε προσανατολισμένοι στο σκοπό μας. Και ο σκοπός μας δεν είναι άλλος, να μην χάσουμε το στόχο που είναι η ανάπτυξη της πόλης μας. Ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πόλη βοά, αν είναι δυνατόν. Επειδή κυκλοφορώ μέσα στην πόλη, κυκλοφορώ μέσα στον κόσμο, έκανα επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά, γενικότερα στο Ιστορικό Κέντρο, στην Αριστομένους, στην Αναγνωσταράν πέρασα απ’ όλα αυτά τα σημεία προκειμένου να ακούσω, να μιλήσω με τους πολίτες. Ούτε ένας δεν μου έθεσε αυτό το ζήτημα. Ο κόσμος έχει άλλα ζητήματα, άλλα προβλήματα και μεις καλούμαστε εδώ για να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας κατά κύριο λόγο και την επόμενη στιγμή να προωθήσουμε τα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου”.

- Για την εμπλοκή με το ανοιχτό θέατρο: “Το ανοιχτό θέατρο οφείλουμε να το προχωρήσουμε. Θα βρούμε τους τρόπους, θα συζητήσουμε και με τις άλλες παρατάξεις, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Αλλωστε στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές συζητούσαμε για τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα, δεν χωροθετούσαμε το ανοιχτό θέατρο, ούτε παίρναμε απόφαση αν θα γίνει. Ο ανακεφαλαιωτικός ήταν η συζήτηση και μετά έπρεπε να έρθει ο μειωτικός για να προχωρήσουν οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, ώστε να γίνει το θέατρο. Επί του ανακεφαλαιωτικού μπορούμε να λειτουργήσουμε με διαφορετικό τρόπο. Θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με διαφορετική διαδικασία κι έχοντας κάποιες επικοινωνίες. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να κινδυνολογούμε. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να μιλάμε επίσημα και να λέμε πράγματα που πρέπει και να μην κινδυνολογούμε. Αυτό που κρίνεται είναι αν θέλουμε το ανοιχτό θέατρο ή όχι. Η χωροθεσία του κρίθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και μεις λέμε ότι οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Μην ξεχνάμε ότι το έργο αυτό δεν ολοκληρώθηκε, επειδή απλά οι μελέτες δεν είχαν γίνει σωστά, γιατί ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος και δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Και αυτό κάνουμε και μεις μέσα από τη Βιώσιμη Πόλη και τις άλλες δράσεις που αναπτύσσουμε. Θέλουμε στο μέλλον να έχουμε άρτιες μελέτες”.

- Για τα ζητήματα των σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων: “Το πρώτο έργο, η α’ φάση (Θουρία - Νοσοκομείο) έχει προβλήματα απαλλοτριώσεων. Προσπαθούμε να τα επιλύσουμε και θεωρούμε ότι θα τα επιλύσουμε. Το δεύτερο (Νοσοκομείο - Αντικάλαμος) έχει να κάνει καθαρά με την κυκλοφοριακή σύνδεση. Αυτό θα τρέξει, δεν έχει κανένα ζήτημα. Το τρίτο έργο της Παναγίτσας δεν είναι ότι δεν προχωράει. Προχθές στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ πήραμε απόφαση αποδοχής της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι σε διαδικασία αδειοδότησης”.

- Για την αντιπαράθεση με τις μειοψηφίες: “Μιλάω πάντα πολιτικά και πάντα οι απαντήσεις μου είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε συνεντεύξεις Τύπου. Ποτέ δεν έχω απαντήσει σε καμία πρόκληση, τη στιγμή που γίνεται. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος μου. Ο ρόλος μου είναι να συντονίσω με κάθε δυνατό τρόπο, να ακούω προτάσεις, να αξιολογώ προτάσεις και να επιλέγουμε τις καλές πρακτικές”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER