Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 22:54

Ευχαριστίες Λεβεντάκη σε Νίκα για έργα της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εκφράζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης για την προώθηση προς υλοποίηση σημαντικών έργων που αφορούν την περιοχή.

Τα έργα αυτά αφορούν το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και το Κάστρο της Κυπαρισσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη τονίζεται:

«Κατά τη συνάντησή μου, στο γραφείο του στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και κατόπιν εποικοδομητικής συζήτησης μαζί του, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όσον αφορά στα έργα προτεραιοτήτων για το δήμο μας, αποφασίστηκαν τα επόμενα: Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας, η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του λιμανιού της Κυπαρισσίας και προωθείται άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες από τον εργολάβο. Επίσης συμφωνήθηκε, και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναρτηθεί στο “Διαύγεια”, η απόφαση εκτέλεσης ενός πολύ σημαντικού έργου, όπως αυτού που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, στο οποίο θα είναι τέτοιες οι βελτιώσεις και οι τροποποιήσεις, που θα παραπέμπουν ουσιαστικά σε κατασκευή του, εκ νέου. Κύριος στόχος μας να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, έτσι ώστε να αποτελέσει έργο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, το οποίο θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Τέλος, ο περιφερειάρχης κ. Νίκας με ενημέρωσε ότι πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών και της θεμελίωσης των τειχών του Κάστρου της Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Νίκα για τη συνέπειά του σε όσα έχει υποσχεθεί για το Δήμο Τριφυλίας, για την έμπρακτη υποστήριξή του, καθώς και για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου».

Κ.Μπ.