Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 08:27

Επιτροπή για καταγραφή ζημιών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Τριμελής επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία συγκροτήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.

Η επιτροπή αποτελείται από τους: Κωνσταντίνα Διαμαντοπούλου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, Χρήστο Μπαρκά ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, Φωτεινή Στυλιανού ΠΕ Διοικητικού.

Η επιτροπή έχει ως αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων για την ένταξη ή μη των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων στο πρόγραμμα ενίσχυσης, τόσο όσον αφορά τη χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών, όσο και τη χορήγηση του επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής τους.

Η εν λόγω επιτροπή διενεργεί αυτοψία στις δηλωμένες στην αίτηση ως πληγείσες κύριες κατοικίες, προκειμένου:α) Να ελέγξει ότι η κύρια κατοικία που έχει δηλωθεί είναι πληγείσα, στην περίπτωση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών. β) Να ορίσει το βαθμό ζημίας της κύριας κατοικίας, στην περίπτωση του επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και οικοσκευής.

Η επιτροπή προσδιορίζει το ύψος του επιδόματος και η τελική αναγνώριση των δικαιούχων των επιδομάτων γίνεται με απόφαση του δημάρχου, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής.

 

Κ.Μπ.