Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 20:07

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για “καθεστωτικό ναρκισσισμό”

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για “καθεστωτικό ναρκισσισμό”

 

Καθεστωτικό ναρκισσισμό” καταλογίζει στη σημερινή δημαρχοντία του Δήμου Τριφυλίας ο κοινοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Βασίλης Σπυρόπουλος από το συνδυασμό “Ανυπότακτα Φιλιατρά”.

Με επίκεντρο κριτικής του τα πλημμυρικά φαινόμενα και όλα όσα δεν έγιναν μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στις 20 Γενάρη 2019 υπήρξε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή του πρώην καποδιστριακού Δήμου Φιλιατρών. Υπήρξαν πλημμύρες με συνέπεια καταστροφές. Τα παραπάνω είχαν χαρακτηριστεί από τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” σε κείμενο - Δελτίο Τύπου στις 22 Φλεβάρη 2019: «Βαριές αμέλειες του Δήμου Τριφυλίας ως συνέπειες πλημμυρικών καταστροφών». Δυστυχώς καμία άλλη παρέμβαση δεν υπήρξε από τις παρατάξεις που διεκδίκησαν τη δημαρχοντία ή το Κοινοτικό Συμβούλιο στις εκλογές του Μάη, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό κάλλιστα χαρακτηρίζεται ως έλλειμμα θέσεων για το πρόβλημα ή ως αδιαφορία».

Και συμπληρώνει: «Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” ζήτησαν να γίνει Κοινοτικό Συμβούλιο, όμως αυτό δεν πραγματώθηκε. Οπως δεν πραγματώθηκε και το ομόφωνα συμφωνηθέν έκτακτο συμβούλιο στις 9/9/2019 με θέματα συζήτησης: Τράπεζα Πειραιώς, Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δεν θ’ αναφερθούμε σε άλλα ανάλογα ζητήματα. Απλώς σας τονίζουμε ότι τα παραπάνω είναι υποβάθμιση του θεσμικού οργάνου, έλλειμμα δημοκρατίας, την οποία τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” την θεωρούν καθεστωτική υπεροψία και θα την πολεμήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο και πάντα σε μια συμπόρευση με τη φιλιατρινή κοινωνία. Διότι η δύναμη της πόλης δεν είναι η παρέα, δεν είναι οι ημέτεροι. Είναι οι κάτοικοί της.

Ζητάμε κανονισμό λειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ζητάμε Συνοικιακά Συμβούλια για την ενεργοποίηση των πολιτών και τη διεύρυνση της δημοκρατίας. Ζητάμε Συμβούλια Υπαίθρου ανά περιοχή ώστε ο πολίτης να είναι αφέντης στον τόπο του. Ζητάμε και πάλι συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, για να πάψει πλέον ένα φυσικό φαινόμενο όπως είναι η βροχή να γίνεται εφιάλτης.

Τέλος, ζητάμε τις εισηγήσεις - μελέτες των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, οι οποίες βέβαια θα έχουν πραγματοποιηθεί πριν το διάστημα των πλημμυρών.

Συντοπίτες/σσες, ο χωροταξικός σχεδιασμός “Καλλικράτης” δεν δουλεύει, απέτυχε! Το αυτοδιοίκητο της πόλης μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λύσης των προβλημάτων. Είναι δε και θέμα δημοκρατίας».