Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 23:09

Καλαμάτα: Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση της Φιλαρμονικής

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση της Φιλαρμονικής

 

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Καλαμάτας αύριο Δευτέρα. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει 4 ημέρες αργότερα.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Η προθεσμία εκτέλεσης είναι 180 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο, που αποτελεί τη μία από τις δύο περιοχές της Καλαμάτας που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα (η άλλη είναι η Παραλία).

Οπως επισημαίνεται στην απόφαση ένταξης, “ένας από τους ειδικούς στόχους της ΣΒΑΑ είναι και αυτός της βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης, στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων”.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου θα επιτευχθεί με τις ακόλουθες εργασίες: “Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου. Θερμομόνωση του δώματος. Αντικαταστάσεις: Ολων των κουφωμάτων. Του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων. Των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter, σύμφωνες με τον κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί ενεργειακής ετικέτας). Του συνόλου των φωτιστικών από νέα τεχνολογίας LED”.


NEWSLETTER