Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 12:05

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μελιγαλάς και 8 χωριά του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μελιγαλάς και 8 χωριά του Δήμου Οιχαλίας

 

Ο Μελιγαλάς και 8 χωριά του Δήμου Οιχαλίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες της 20ής Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στις 18 Δεκεμβρίου.

Η κήρυξη έχει διάρκεια έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Τα χωριά που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι: Σολάκι, Πεύκο, Σιάμου, Κατσαρού, Καλύβια και Μερόπη στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, Σκάλα και Τσουκαλέικα στη  Δ.Ε. Μελιγαλά.

Η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ανέφερε ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, κηρύχθηκαν οι εν λόγω τοπικές κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τώρα πλέον θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις βασικές υποδομές του δήμου που υπέστησαν ζημιές. 

Επεσήμανε ότι σε συνδυασμό με το αίτημα που υποβλήθηκε στις 19 του μήνα, για ένταξη του έργου παρεμβάσεων μικρής κλίμακας προς αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας στο δήμο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος”, με χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ, θα υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση στο Δήμο Οιχαλίας.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την άμεση ανταπόκριση και υλοποίηση του αιτήματος του δήμου.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER