Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 12:08

Δριμής για “άγραφες οφειλές” στο Δήμο Τριφυλίας

Δριμής για “άγραφες οφειλές” στο Δήμο Τριφυλίας

 

«Οι δημότες απαιτούν καθαρές κουβέντες για τις άγραφες οφειλές» τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” Δημήτρης Δριμής παραπέμποντας και σε σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο του 2014 στην «Ελευθερία».

Χαρακτηριστικά στη νέα του αναφορά ο κ. Δριμής σημειώνει:

«Το θέμα των άγραφων/“μαύρων” οφειλών, των παράνομων αναθέσεων, των προφορικών “αμαρτιών” ή όπως αλλιώς αναφέρεται στα τοπικά μέσα, έρχεται από το παρελθόν και ελπίζουμε να μην έχει μέλλον. Εχει αναφερθεί αρκετές φορές σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση την Παρασκευή 20.12.2019, αλλά και στην ενημερωτική σελίδα gargalianoionline.gr το Σαββατοκύριακο. Αφορά πληρωμές με απλές βεβαιώσεις μεμονωμένων αιρετών, χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις με το δήμο ή τη ΔΕΥΑΤ. Κάποιοι, κατά παράβαση των διαδικασιών, αυτοορίζονται ως όργανα που αναθέτουν όπου θέλουν, τιμολογούν, παραλαμβάνουν και πιστοποιούν εργασίες/έργα/προμήθειες. Πρόκειται για πατέντα, τουλάχιστον, αδιαφάνειας, κακοδιοίκησης και παραβίασης του νόμου σε διοικητικό, τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα και την ευθύνη να θέσει υπόψη του Συμβουλίου και των πολιτών πλήρη κατάλογο τέτοιων, έξω από το πλαίσιο του νόμου, αναθέσεων. Ετσι ώστε να γνωρίζουμε ποιοι αιρετοί ενήργησαν έξω από το πλαίσιο του νόμου, πότε και πόσο κόστισαν στο δήμο.

Το θέμα ταλαιπωρεί το Δήμο Τριφυλίας και πλήττει το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Τα παρασυστήματα πρέπει να λάβουν τέλος. Τα υπονοούμενα δεν είναι καθαρή λύση. Οι δημότες και οι δημότισσες απαιτούν καθαρές κουβέντες».