Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 09:24

Μετά τις επιθέσεις σε Κατσίβελα και Δριμή: Παραίτηση Ασημακόπουλου μετά από αίτημα Λεβεντάκη

Μετά τις επιθέσεις σε Κατσίβελα και Δριμή: Παραίτηση Ασημακόπουλου μετά από αίτημα Λεβεντάκη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Ασημακόπουλος, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την συμπεριφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την παραίτηση του κ. Ασημακόπουλου είχε ζητήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. Μάλιστα ο κ. Λεβεντάκης απαίτησε από τον κ. Ασημακόπουλο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Τριφυλίας.

Αφορμή, όπως αναφέρεται και στην σχετική επιστολή που δημοσιοποίησε ο κ. Λεβεντάκης, είναι όλα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ, από την οποία απουσίαζε ο κ. Λεβεντάκης για σοβαρό οικογενειακό λόγο και τον αναπλήρωνε ο κ. Ασημακόπουλος. Ο τελευταίος από την θέση του δημαρχεύοντα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος μάλιστα απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ενώ επίθεση είχε εξαπολύσει νωρίτερα και κατά του Δημήτρη Δριμή που επίσης απουσίαζε.

Ολα αυτά φαίνεται ότι εξόργισαν τον κ. Λεβεντάκη που κινήθηκε άμεσα ζητώντας την παραίτηση του κ. Ασημακόπουλου όπως και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά όπως αναφέρει ο κ. Λεβεντάκης θα τον διέγραφε σήμερα Δευτέρα από την παράταξή του.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφού έλαβα γνώση των όσων διαδραματίστηκαν, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, καθότι δεν ήμουν παρών σε αυτήν, λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος που προέκυψε, ζήτησα ήδη από τον κ. Γεώργιο Ασημακόπουλο, όπως υποβάλει άμεσα την παραίτησή του από αντιδήμαρχος.

Υποχρεούται δε, πάραυτα, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τόσο από τον κ. Κατσίβελα όσο και από το Σώμα και τους πολίτες αυτού του δήμου.

Σε περίπτωση που δεν πράξει τα παραπάνω, δεν θα έχει πλέον καμία θέση στην παράταξή μου, και τη Δευτέρα, με απόφασή μου, θα διαγραφεί οριστικά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η στάση του κ. Ασημακόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις αρκετών συμβούλων, όπως της αντιδημάρχου Χάιδως Παναγιωτοπούλου που προέρχεται από άλλη παράταξη, επικεφαλής και συμβούλων της αντιπολίτευσης όπως του Παναγιώτη Τσίγγανου, Σαράντου Κουκούμη και Γιάννη Μερκούρη.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Ο κ. Ασημακόπουλος αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του:

«Θέλω, ξεκινώντας, να εκφράσω τη βαθιά και ειλικρινή μου συγγνώμη προς τους κυρίους Κατσίβελα Παναγιώτη και Δριμή Δημήτριο για όσα είπα εναντίον τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου 2019. Το περιεχόμενο και ο τρόπος που εκφράστηκα δεν συνάδει με το χαρακτήρα μου ούτε με το θεσμό που κλήθηκα να υπηρετήσω. Πραγματικά δηλώνω μετανιωμένος και βαθιά στεναχωρημένος. Ενα μεγάλο συγγνώμη οφείλω στον κύριο δήμαρχο Γεώργιο Λεβεντάκη ο οποίος από την πρώτη στιγμή με εμπιστεύτηκε και με τη στάση μου τον εξέθεσα χωρίς να το θέλω. Τέλος ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες στην Τριφυλία για την εικόνα που παρουσίασα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλείνοντας δηλώνω, ότι θέτω την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου και ότι θα συνεχίσω να στηρίζω αυτόν και την παράταξή μας».

Κ.Μπ.