Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 15:30

Κυπαρισσία: Δεν αφαιρούνται τα κολονάκια στην Ελευθερίου Βενιζέλου

Γράφτηκε από τον

 

Θα συνεχίσουν να τοποθετούν πινακίδες και κολονάκια, όπως αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας συζητώντας σχετικό αίτημα επαγγελματιών της Κυπαρισσίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι επαγγελματίες σε αίτημα που είχαν υποβάλει στο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας τόνιζαν ότι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν ο τζίρος στις επιχειρήσεις τους έχει μειωθεί και ότι με τα κολονάκια στη μέση του δρόμου δημιουργείται μποτιλιάρισμα όταν σταματά κάποιο αυτοκίνητο. Πρότειναν δε την απαγόρευση της στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της Βενιζέλου κατά την άνοδό της.

Το θέμα είχε συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας που με απόφασή του ζητούσε την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας με αποφάσεις από το Τ.Σ., την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Αυτό ζήτησε και από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Κατσούλας, ενώ ο Παναγιώτης Τσαφαράς ζήτησε να βγουν τα κολονάκια -και στα Φιλιατρά- και να γίνει σωστή σήμανση. Τελικά με τις ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η παραμονή τους. Πάντως ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τόνισε πως με τη δημιουργία πάρκινγκ στο χώρο του ΟΣΕ θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας για την τοποθέτηση τρισδιάστατων διαβάσεων (3D), σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι, που θα γίνουν έξω από το σχολικό συγκρότημα 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων στην οδό Λαμπροπούλου, έξω από το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο στην οδό 28ης Οκτωβρίου και έξω από το ΕΠΑΛ στην οδό Πονηροπούλου.

Τέλος ενέκρινε απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας για υλοποίηση της εθελοντικής δράσης “Υιοθετώ σημεία της πόλης μου”. Ο Παναγιώτης Τσαφαράς επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με την έγκριση, τον έλεγχο και την επιτήρηση του δήμου. Ο ίδιος έθεσε και ένα ακόμη ζήτημα που είχε να κάνει με τη μη λειτουργία τις τελευταίες ημέρες του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.

Κ.Μπ.