Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 20:50

Σύμβαση για έργο αγροτικής οδοποιίας στα Χιλιοχώρια

Γράφτηκε από την
Σύμβαση για έργο αγροτικής οδοποιίας στα Χιλιοχώρια

Εγκρίθηκε το σχέδιο και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο αγροτικής οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Χιλιοχωρίων, προϋπολογισμού 646.249,80 ευρώ.

Ανάδοχος του έργου είναι ο εργολάβος Ευστάθιος Τζικάκης με έκπτωση 54,06%.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος κάνει λόγο για “ζωτικής σημασίας έργο για την καθημερινότητα των αγροτών” και σημειώνει: “Σκοπός του είναι να καταστούν ασφαλή και λειτουργικά τα οδικά τμήματα. Το δίκτυο δρόμων που περιγράφεται ως χωματόδρομοι και συνδέει τους οικισμούς Κουκουνάρας, Χανδρινού και Κρεμμυδίων, διέρχεται από αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως ελαιοκομίας και αμπελουργίας. Επί του υφιστάμενου αυτού δικτύου θα κατασκευασθεί εκ νέου αγροτικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος, ο οποίος θα ομαλοποιηθεί με τις συναρμογές των χωμάτινων διασταυρώσεων. Η κύρια χρήση του δρόμου θα προέρχεται, όπως και σήμερα, από αγροτικά αυτοκίνητα, ημιφορτηγά και τρακτέρ”.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας: “Η δημοτική αρχή με εργατικότητα και συνέπεια σε αυτά που έχει δηλώσει και σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, διασφαλίζει απόλυτα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών. Πριν μερικές ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα διάφορα δημοσιεύματα, σχετικά με ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής και απώλεια χρηματοδότησης του έργου. Με τη σημερινή απόφαση και κατόπιν στοχευμένων ενεργειών, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων, ελήφθη η αναγκαία έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Χιλιοχωρίων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και κάνουμε τις προτάσεις μας πράξη”.


NEWSLETTER