Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 08:57

Ενημερωτική ημερίδα για το 5G στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ενημερωτική ημερίδα για το 5G στην Καλαμάτα (βίντεο)

Μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική ημερίδα για το 5G με τη συμμετοχή ειδικών, ώστε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να συζητήσει και να αποφασίσει για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Αυτό σημείωσε χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θαν. Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι “η θέση μου είναι ξεκάθαρη” και παρατήρησε: “Εμείς ετοιμάζουμε αυτή την ενημερωτική ημερίδα που έχουμε πει. Θα είναι από θεσμοθετημένους φορείς της Πολιτείας, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, παρά την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος 5G, ώστε να μας ενημερώσουν οι ειδικοί. Και επί των θεμάτων αυτών να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο - και να συζητήσουμε βέβαια για τη συνέχιση της λειτουργίας του 5G. Γιατί εμείς είμαστε υπέρ της εξέλιξης, εφόσον βέβαια οι μετρήσεις δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία του ανθρώπου. Και εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

 

Για την τελευταία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την παράταση ισχύος του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και του δήμου, για το βανάκι μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ), ο δήμαρχος διευκρίνισε πως “δεν έχει να κάνει με το 5G. Το βανάκι υπήρχε και πριν από την πιλοτική εφαρμογή του 5G”.

Ενημέρωσε σχετικά πως “αποφασίσαμε να παραμείνει το βανάκι και να συνεχίσει να κάνει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που αφορούν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας” - και σημείωσε: “Οι μετρήσεις είναι πολύ κάτω από τα όρια, και τα όρια στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ πιο χαμηλά”.

Ακόμα, ανέφερε ότι “τέθηκε το θέμα να μπαίνει και να βλέπει ο καθένας σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις που γίνονται. Αυτό θα γίνει μέσω ενός link στην ιστοσελίδα του δήμου. Ηδη έχω συζητήσει και αυτό προετοιμάζεται, ώστε ο καθένας να μπαίνει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και να βλέπει εκεί ό,τι θέλει”.

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος πληροφόρησε πως “διευρύναμε και την επιτροπή παρακολούθησης. Υπάρχουν μέλη και από τον δικό μας και από άλλους δύο συνδυασμούς, συν το υπηρεσιακό, ώστε να μπορούν να βλέπουν και να ενημερώνουν πού βρίσκεται το βανάκι κάθε φορά”.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER