Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 21:05

Τα δίκτυα κοινής ωφέλειας καθυστερούν την Ιατροπούλου

Γράφτηκε από τον
Τα δίκτυα κοινής ωφέλειας καθυστερούν την Ιατροπούλου

Τα υπόγεια δίκτυα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης που πρέπει να γίνει, καθυστέρησαν την έναρξη του έργου ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης στην Ιατροπούλου.

Για το λόγο αυτό στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το 2020, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, πρόκειται να εγκριθεί παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, πριν ακόμα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Η παράταση για το έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που προτείνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, είναι 90 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου, ενώ ο ανάδοχος είχε ζητήσει μέχρι τις 30 Μαΐου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 10 Οκτωβρίου και η προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή 90 ημέρες.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης οφείλεται: α) Στο ό,τι η ΔΤΥ είχε ζητήσει έγγραφη ενημέρωση για τη θέση και τη διάταξη των υπόγειων δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ κλπ.) που βρίσκονται στην περιοχή της παρέμβασης. Η τελευταία ενημέρωση από τη ΔΕΗ έφθασε μόλις στις 18 Δεκεμβρίου. β) Στο γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ πρότεινε την αντικατάσταση του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού ύδρευσης και χρειάστηκε η σύνταξη 1ου ΑΠΕ που θα περιλάβει την αντικατάσταση. Η σύνταξη και η έγκριση του ΑΠΕ χρειάστηκε χρόνο. γ) Στην περίοδο των γιορτών, με τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο και την ενόχληση των καταστημάτων που θα προκαλείτο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο έχει ανάδοχο την εταιρεία «Ικτίνος ΑΕ» με έκπτωση 44,71%.

Γ.Σ.


NEWSLETTER