Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 17:17

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2020 στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού έως τη Νέδοντος, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σήμερα στις 7 μ.μ., στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2020.

Για το έργο αυτό που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, η καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησής του οφείλεται: α) Στο ότι η Δ.Τ.Υ. είχε ζητήσει έγγραφη ενημέρωση για τη θέση και τη διάταξη των υπόγειων δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ κ.λπ.) που βρίσκονται στην περιοχή της παρέμβασης. Η τελευταία ενημέρωση από τη ΔΕΗ έφθασε μόλις στις 18 Δεκεμβρίου. β) Στο γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ πρότεινε την αντικατάσταση του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού ύδρευσης και χρειάστηκε η σύνταξη 1ου ΑΠΕ που θα περιλάβει την αντικατάσταση. Η σύνταξη και η έγκριση του ΑΠΕ χρειάστηκε χρόνο. γ) Στην περίοδο των γιορτών με τον έντονο κυκλοφοριακό φόρτο και την ενόχληση που θα προκαλείτο στα καταστήματα.

Η παράταση για το έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που προτείνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είναι 90 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 7 Απριλίου, ενώ ο ανάδοχος είχε ζητήσει μέχρι τις 30 Μαΐου. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 10 Οκτωβρίου και η προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή 90 ημέρες. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο έχει ανάδοχο την εταιρεία Ικτίνος Α.Ε. με έκπτωση 44,71%.

Στην ίδια συνεδρίαση, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”, που θα ξεκινήσει με την κοπή της βασιλόπιτας, αναμένεται να εγκριθούν: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου για το 2020. Η 3η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, ως προς τη διάρκειά της, για το αντιπλημμυρικό έργο στον παλιό εθνικό δρόμο από το Νοσοκομείο έως το ΤΕΙ. Ο καθορισμός ωραρίου λειτουργίας και η λειτουργία τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις αργίες και τις εξαιρέσιμες ημέρες του Γραφείου Δημάρχου και αιρετών και του Γραφείου Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας του δήμου για το 2020 κι εφεξής. Η τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η σύσταση Διαδημοτικού Συνδέσμου των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ως προς τη χρονική διάρκεια. Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που αφορά την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας της επιχείρησης.