Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 10:28

Ο Λούης Τσάτουμας θα πάει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ο Λούης Τσάτουμας θα πάει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μεσσήνη

 

Ο κορυφαίος αθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας θα είναι ο λαμπαδηδρόμος που θα φέρει τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, στις 12 Μαρτίου 2020, ημέρα αφής της από την Αρχαία Ολυμπία.

Ο αθλητής από τη Μεσσήνη επισκέφτηκε χθες τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο, όπου είχαν συζήτηση για τη διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε τις ολυμπιακές αξίες που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας. Οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τρανό παράδειγμα της ειρηνικής συμπόρευσης των λαών του κόσμου. Είναι τιμητική για μας τόσο η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Μεσσήνη, όσο και η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα».

Στο μεταξύ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Μεσσήνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζουν την προετοιμασία για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οσον αφορά τον Λούη Τσάτουμα, με το ανεπανάληπτο πανελλήνιο ρεκόρ 8.66 μ. έχει κατακτήσει την 8η καλύτερη επίδοση στην παγκόσμια κατάταξη όλων των εποχών. Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) και υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε να φέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μεσσήνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER