Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 19:14

Υπόμνημα Βασιλόπουλου σε Χρυσοχοΐδη για παραβατικότητα

Γράφτηκε από την
Υπόμνημα Βασιλόπουλου σε Χρυσοχοΐδη για παραβατικότητα

Την κατάσταση που καταγράφεται στο δήμο, μέσα και από τις αναφορές αλλά και τις επισημάνσεις των προέδρων και των συμβουλίων των κοινοτήτων, παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή των βουλευτών και δημάρχων του νομού και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ο κ. Βασιλόπουλος κατέθεσε παράλληλα κι ένα υπόμνημα προς τον υπουργό, θέτοντας -μεταξύ άλλων- το αίτημα κατοίκων για λήψη μέτρων πάταξης των φαινομένων παραβατικότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος με τον υπουργό συμφώνησαν να έχουν άμεσα νέα συνάντηση στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη, με βάση την ίδια ενημέρωση, τέθηκαν επί τάπητος θέματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί όσον αφορά την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή.

Ο δήμος κάνει γνωστό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που υπήρξε, όσο και στη σύσκεψη, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, για το οποίο θα χρειαστεί και η συνδρομή σε επίπεδο υποδομών και μέσων της ΕΛ.ΑΣ. από τους δήμους.

Ιδιαίτερη, πάντως, ήταν η αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη στην ανάπτυξη που γνωρίζει η περιοχή, με τον υπουργό να τονίζει πως η Καλαμάτα και η Μεσσηνία αποτελούν πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας, με την ασφάλεια να είναι προτεραιότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER