Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 19:18

Προσωρινός μειοδότης για κτήριο της Φιλαρμονικής

Προσωρινός μειοδότης για κτήριο της Φιλαρμονικής

 

Προσωρινό μειοδότη για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, προσωρινός μειοδότης είναι η κοινοπραξία «Μαρία Αναστασοπούλου - Αφοι Παναγιωτόπουλοι» που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση (55,13%).

Οι άλλες 9 προσφορές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό κυμάνθηκαν σε εκπτώσεις από 12,88% έως και 52,29%.

Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Η προθεσμία εκτέλεσης είναι 180 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου θα επιτευχθεί με τις ακόλουθες εργασίες: “Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου. Θερμομόνωση του δώματος. Αντικαταστάσεις: Ολων των κουφωμάτων. Του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων. Των υπαρχόντων κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inventer, σύμφωνες με τον Κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί Ενεργειακής Ετικέτας). Του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας Led”.