Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 12:10

Εκοψαν πίτα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Εκοψαν πίτα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τριφυλίας

 

Την πίτα για τους εργαζόμενους του δήμου έκοψε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος, πέρα από τις ευχές, ζήτησε την καλή συνεργασία καταρχήν όλων των υπαλλήλων μεταξύ τους, αλλά και μαζί του για να προσφέρουν το καλύτερο στον τόπο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης απευθυνόμενος στους υπαλλήλους σημείωσε:

«Οταν πήρα την απόφαση να κατέβω για δήμαρχος, δέχθηκα απόν κάποιους μια μεγάλη αγκαλιά και πολύ αγάπη, όμως δεν είναι απαραίτητο να αρέσεις σε όλους. Δεν είμαι όμως αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι ο κακός, ο άγριος, ο απωθητικός, βέβαια ο κάθε άνθρωπος έχει τα ελαττώματά του και εγώ τα δικά μου. Δεν θέλω να έχουμε όμως μόνο τη σχέση δημάρχου και υπάλληλου, το έχω πει από την αρχή, οι σχέσεις μας θέλω να είναι αδερφικές, φιλικές πραγματικές.

Εχω βάλει υψηλούς στόχους για τον τόπο και αυτό δεν είναι για να προβληθεί ο δήμαρχος ή ο Γιώργος Λεβεντάκης, αυτό θα είναι για όλους. Η Κυπαρισσία είναι μια πόλη που μπορεί να αναπτύξει όλο το δήμο, δεν επιτρέπεται να είναι σε αυτή την κατάσταση, ούτε τα Φιλιατρά ούτε οι Γαργαλιάνοι. Πρέπει να γίνουν πράγματα που θα φέρουν ανάπτυξη και προοπτική.

Εχω υψηλούς στόχους και θα τους υλοποιήσω γιατί το θέλω. Αυτό που ζητώ είναι συνεργασία και αγάπη μεταξύ σας και μετά με εμένα και αν με χρειαστείτε χτυπήστε μου την πόρτα, θα είμαι δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Θέλω μόνο την καλή σας συνεργασία, να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό μας στον κόσμο».

Ακολούθησε η κοπή της πίτας όπου τον δήμαρχο πλαισίωσαν παιδιά εργαζομένων, τα οποία και τράβηξαν έξι λαχνούς που αντιστοιχούσαν σε ονόματα εργαζομένων. Οι τρεις πρώτοι κέρδισαν χρηματικά ποσά 300 ευρώ ο καθένας, τα δύο πρώτα προσφορά της εταιρείας "Leventakis Shipping" του Γιάννη Λεβεντάκη και το τρίτο προσφορά της επιχείρησης "Centro" του Βασίλη Αγγελόπουλου, «Το Κορυφαίο... Μερίστωμα", του Κων. Μίχου, του ελαιοτριβείου του Σπύρου Αυρηλιώνη, του καφενείου της Αννέτας Αυρηλιώνη και της επιχείρησης ειδών υγιεινής του Μπάμπη Γιαννακόπουλου.

Επίσης υπήρχαν τρία ακόμη δώρα που αντιστοιχούσε το καθένα σε ένα μπουκάλι 4 ατόμων για το live του Σαββάτου, προσφορά της επιχείρησης "Μύλος cafe-bar-restaurant", του Γιάννη Δημητρακόπουλου. Ενώ ο κάθε εργαζόμενος που κληρώθηκε πήρε και από μια μέρα άδεια.

Οι εργαζόμενοι με την σειρά που κληρώθηκαν και πήραν τα δώρα είναι οι: Τρύφωνας Πάτας, Θεόδωρος Τσώλης, Βασίλης Θεοφιλόπουλος, Ευφροσύνη Παναγιωτοπούλου, Μαρία Καναλουπίτη, Γιώργος Μελάς.

Πάντως από την εκδήλωση δεν έλειψαν και τα παράπονα από εκπροσώπους των αντιπολιτεύσεων. Χαρακτηριστικά από τη μείζονα μειοψηφία ο Γιάννης Μερκούρης σε δήλωση του τόνισε: «Στους υπαλλήλους του δήμου που είχα την τιμή να συνεργαστώ μια πενταετία εύχομαι καλή χρονιά,προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ζητάω συγγνώμη από τους υπαλλήλους δεν έχω καμία πρόθεση να χαλάσω το εορταστικό κλίμα της ημέρας, όμως δεν μπορώ να μη σχολιάσω την προχειρότητα της εκδήλωσης. Δεν προσκλήθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις και ο τόνος της εκδήλωσης ήταν διαφημιστικός. Ειλικρινά όμως επιθυμώ και εύχομαι οι εκκλήσεις του δημάρχου για συνεργασίες και συνέργειες να γίνουν πράξη. Ο δήμος έχει προσωπικό, καταξιωμένα στελέχη που μπορούν με αγαστή συνεργασία, εκτίμηση και αναγνώριση να προσφέρουν πολλά και μεγάλα για τον τόπο μας. Οι κατηγορίες για άχρηστους και τεμπέληδες δεν επιτρέπονται».

Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Σαράντος Κουκούμης ανέφερε: «Χρόνια πολλά στους δήμους, ατομική και οικογενειακή ευτυχία, αγωνιστική διάθεση για τα προβλήματα που τους απασχολούν, εργασιακά, ασφαλιστικά και όλα όσα έρχονται και είναι εις βάρος των εργαζομένων. Πάνω από όλα αγωνιστική διάθεση, να παλέψουν για την μονιμότητα και τη σταθερότητα της εργασίας τους. Να μη διανοηθεί ο δήμαρχος, πέρα από τις επικλήσεις για όλοι μαζί κι αγάπη και λοιπά και ομόνοια, που επικαλέστηκε στην αίθουσα της εκδήλωσης, να κάνει ιδιωτικοποίηση, αλλά να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας. Γιατί στο τελευταίο συμβούλιο αυτό που είπε δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους και σ’ εμάς που δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα. Δεύτερο, θα ήθελα να τονίσω κι εγώ την παράλειψη της δημοτικής αρχής να καλέσει τις δημοτικές παρατάξεις γιατί είναι μια εκδήλωση του δήμου προς τους υπαλλήλους. Δεν είναι μόνο της δημοτικής παράταξης που έχει την εξουσία αυτή τη στιγμή στο δήμο. Κι αυτό ήταν μια σημαντική παράλειψη και θέλω να το τονίσω».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER