Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 07:56

Συνάντηση για αποβάθρα λιμανιού Κυπαρισσίας

Συνάντηση για αποβάθρα λιμανιού Κυπαρισσίας

 

Τα θέματα που αφορούν το λιμάνι της Κυπαρισσίας και την περιοχή της αποβάθρας συζήτησε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Αποβάθρας, κατοίκους, επαγγελματίες και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρία Κανελλόπουλο.

Πέρα από τα προβλήματα της περιοχής συζητήθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης του χερσαίου χώρου του λιμανιού (master plan).

Αυτό που ζήτησαν είναι: Να προχωρήσει η διαδικασία για την μελέτη του master plan του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Μελέτη-κατασκευή περισυλλογής των ομβρίων υδάτων και διοχέτευσή τους στο παρακείμενο ρέμα Χαμέρη, διότι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα με τις βροχές. Εγκιβωτισμός του ρέματος Χαμέρη που καταλήγει στην αποβάθρα, από το ύψος της οδού Γρηγοριάδη, έως το ύψος του ΟΣΕ στην Εθνική Οδό. Εντοπισμός κάποιων σημείων εντός της πόλεως, στα οποία τα όμβρια οδηγούνται στον αγωγό αποχέτευσης, αλλά και το αντίστροφο. (Δηλαδή, τα λύματα να οδηγούνται σε αγωγούς των ομβρίων. Αυτό συμβαίνει, διότι κάποιοι πολίτες δεν έχουν συνδέσει τις κατοικίες τους με τον αποχετευτικό αγωγό και ρίχνουν τα λύματά τους σε αγωγούς των ομβρίων. Στην περιοχή της αποβάθρας το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο διότι αυτά τα απόβλητα καταλήγουν εκεί και εντός της λιμενολεκάνης). Ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής, από την μαρίνα του λιμανιού έως του το κάμπινγκ.

Ο δήμαρχος σε μια γόνιμη συζήτηση και σε κλίμα συνεργασίας έδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε όλα αυτά τα αιτήματα των κατοίκων, για να αναβαθμισθεί η περιοχή.

 

Κ.Μπ.