Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:44

Διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

Διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών θα παραμείνει ανοικτό και θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες υγείας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή: Αυτό τονίστηκε χθες τόσο από την συντονίστριά του Βασιλική Αγγελοπούλου όσο και από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη. Πλέον έχει στελεχωθεί με ένα γενικό γιατρό και 4 αγροτικούς ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο δυναμικό του ένας ακόμη γιατρός.

Σε μια συνάντηση ιατρικού προσωπικού και δημοτικής αρχής η συντονίστρια του ΚΥ Φιλιατρών κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την επίσκεψή τους, σημειώνοντας πως δεν είναι μια τυπική επίσκεψη, αλλά ουσιαστική καθώς το ενδιαφέρον του δημάρχου υπήρχε από πριν. Αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που πέρασε το ΚΥ, σημειώνοντας πως έφτασε να λειτουργεί με έναν μόνο αγροτικό γιατρό και οι συγκυρίες ήταν δύσκολες καθώς οι υπόλοιποι αγροτικοί έπρεπε να κάνουν την θητεία τους στο νοσοκομείο. Ηταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, είπε, καθώς ένα ΚΥ δεν μπορεί να κρατηθεί με ένα μόνο γιατρό, με αυτοθυσία και ευθύνη όλων των εργαζομένων όμως κρατήθηκε ανοιχτό, καθώς κανείς δεν διανοήθηκε να κλείσει - όλοι μαζί μια γροθιά το κρατήσαμε ανοιχτό και ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι.

Εκανα επαφές με το υπουργείο, είπε, και απευθύνθηκα και στο δήμαρχο που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μετά από 2 μέρες ήρθαν οι ευχάριστες ειδήσεις, ότι δεν κλείνει και έρχεται γιατρός. Αυτό, ανέφερε, ήταν μεγάλη ανάσα για την πόλη μας και ευχαριστούμε το δήμαρχο που την κρίσιμη στιγμή έσωσε το ΚΥ. Πλέον τόνισε έχει ένα μόνιμο γιατρό και οι ανάγκες του είναι να έρθει και 2ος γενικός γιατρός. Βέβαια, είπε, ευελπιστούμε να έρθουν και άλλοι για να στελεχωθούν και οι άλλες ειδικότητες. Είμαστε έτοιμοι, σημείωσε, αυτή τη στιγμή να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας και να ξέρουν ότι είμαστε εδώ. Τέλος, ανέφερε ότι ο καθένας από την δική του πλευρά μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην πόλη.

Από την πλευρά του ο νέος γιατρός Γιώργος Μπασιάς ανέφερε πως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, όταν όμως υπάρχει θέληση από όλους αυτά μπορούν να ξεπεραστούν.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης ανέφερε ότι είναι υποχρέωση και χαρά του να προσφέρει στον τόπο του. Ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την βοήθειά του και είπε «ευελπιστώ να μας βοηθήσει και σε άλλα πράγματα». Επίσης ευχαρίστησε το διοικητή της 6η ΥΠΕ αλλά και τον πρώην συντονιστή το Δημήτρη Σωτηρόπουλο, που κράτησε όπως είπε ζωντανό το ΚΥ με φοβερές υπερβάσεις, κάνοντας πολλές προσπάθειες. Ευχαρίστησε τέλος το νέο γιατρό που ήρθε και τους αγροτικούς. Υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους και στο ΚΥ και είπε στην Τριφυλία και στα Φιλιατρά να κάνουμε ό,τι καλύτερο, να βρούμε το χαμόγελό μας, δεν μας αξίζει αυτή η εγκατάλειψη. Ζήτησε να του επισημάνουν τις ελλείψεις που υπάρχουν και τι πρέπει να γίνει, πώς θα είναι καλύτερη η καθημερινότητα του ΚΥ, και εγώ είπε θα ανταποκριθώ, ώστε να είμαστε εδώ χρήσιμοι και λειτουργικοί.

 

Κ.Μπ.