Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:57

Κατά πλειοψηφία η έγκριση ενοικίασης ηχητικών στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Κατά πλειοψηφία η έγκριση ενοικίασης ηχητικών στο Δήμο Καλαμάτας

Καταψήφισαν οι μειοψηφίες το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας, για την ενοικίαση ηχητικών - φωτιστικών για πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά το 2020, προϋπολογισμού 74.040 ευρώ, στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή.

Και αυτό γιατί κατατέθηκε μόνο μία προσφορά και αυτή με έκπτωση 40 ευρώ!

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών ζήτησαν την επανάληψη του διαγωνισμού, αίτημα που δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία, υπονοώντας πως έχει γίνει συμφωνία εκ των προτέρων μεταξύ των επαγγελματιών της πόλης.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε “να ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση πριν κατακυρώσουμε τη διαδικασία, αν γίνεται. Είναι μία προσφορά”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης δήλωσε ότι “μου προξενεί κατάπληξη πώς δεν υπήρξε άλλη προσφορά. Είναι σαν να είναι απευθείας ανάθεση, αυτό δεν είναι έκπτωση. Να επαναλάβουμε το διαγωνισμό”.

Ο σύμβουλος Γιάννης Ζαφειρόπουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου “Καλαμάτα Ξεκινάμε” ζήτησε “να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, φαίνεται ότι μας κοροϊδεύουν”.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης υποστήριξε ότι “το κοστολόγιο έχει προκύψει με βάση τις περσινές τιμές. Αυτές οι τιμές προσεγγίζουν την αγορά. Νέος διαγωνισμός δεν θα μας δώσει καλύτερες τιμές. Οι τιμές είναι συμπιεσμένες προς τα κάτω”.

Ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Φάβας ανέφερε πως “τηρήθηκαν οι κανόνες δημοσιότητας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον διαγωνισμό, δεν μπορούμε να τον αποσύρουμε”.

Ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “μία από τις αιτίες επανάληψης ενός διαγωνισμού είναι η έλλειψη ανταγωνισμού και ανταγωνισμός δεν υπάρχει”. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Β. Τζαμουράνης.

Ο Γ. Φάβας απάντησε πως “αν μου διασφαλίσετε ότι θα βελτιωθεί η προσφορά, να το αναβάλουμε. Είναι, όμως, το καρναβάλι και δεν θα προλάβουμε”.

Τελικά η ενοικίαση με 40 ευρώ έκπτωση πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Καταψήφισαν οι Β. Κοσμόπουλος, Β. Τζαμουράνης και Γ. Ζαφειρόπουλος.

Γ.Σ.