Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 18:20

“Ανυπότακτα Φιλιατρά: “Ανάπτυξη μέσα στον καλλικρατικό δήμο”

Γράφτηκε από την
“Ανυπότακτα Φιλιατρά: “Ανάπτυξη μέσα στον καλλικρατικό δήμο”

«Μέσα από τις “διαδρομές” της λογικής χτίζουμε πάντα αντιστάσεις στην πορεία ελεύθερης πτώσης των Φιλιατρών» τονίζει η παράταξη «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σε σχετική της ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει ο εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Σπυρόπουλος: «Με αφετηρία τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” εύχονται σε όλους τους Φιλιατρινούς όπου κι αν βρίσκονται, ειλικρινέστατα χρόνια πολλά Ταυτόχρονα, τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” μη έχοντας καταργήσει τη μνήμη τους, ενθυμίζουν τις υπηρεσιακές δομές που προϋπήρχαν στην πόλη μας:

Αυτοδιοίκητο – Δημαρχείο, Νοσοκομείο (δωρεά της αδελφότητας ΑΧΕΠΑΝΣ), Αγροκήπιο (Κέντρο ερευνών πάνω στον πρωτογενή τομέα, σήμερα σκουπιδότοπος), ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΚΕΓΕ (ΟΓΕΚΑ “Δήμητρα” – Κέντρο Γεωργικών Εκπαιδεύσεων), ΔΟΥ, Αστυνομία, Εμπορική – Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΑΤΕ – Τράπεζα Πειραιώς: Η μόνη εναπομείνουσα τράπεζα λειτουργεί με κινητό συνεργείο για 3 φορές την εβδομάδα. Το δε μέλλον της είναι το κλείσιμο. Ταχυδρομείο: Που σήμερα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα και το μέλλον του είναι αβέβαιο. Κέντρο Υγείας: Που σήμερα υπολειτουργεί. ΚΑΦΚΑ: Εργο σημαντικότατο για την πόλη που κι αυτό είναι τελείως ξεχασμένο.

Συντοπίτισσες/τες, η μη έλλειψη της μνήμης είναι η αφετηρία της λογικής. Η λογική είναι ο μόνος δρόμος που λύνει τα προβλήματα. Ξεκινώντας με μια αποκαλυπτική κριτική, ξεπερνάμε την αδιαφορία για τα προβλήματα της πόλης. Μέσα δε από τις “διαδρομές” της λογικής χτίζουμε πάντα αντιστάσεις στην πορεία ελεύθερης πτώσης των Φιλιατρών. Οργανώνουμε την ανατροπή των διοικητικών πρακτικών καθώς και των πολιτικών εκείνων που είναι αιτίες της υπάρχουσας αρνητικότατης κατάστασης για την πόλη μας. Απαιτούμε μαζικά κι οργανωμένα: συμμετρική ανάπτυξη μέσα στον καλλικρατικό δήμο, για όσο χρονικό διάστημα συμμετέχουμε στον υπάρχοντα μνημονιακό σχεδιασμό. Ο δε στρατηγικός μας στόχος είναι η επαναφορά του αυτοδιοίκητου Δήμου Φιλιατρών. Απλά, πολύ απλά, γιατί αυτό είναι αυτοδιοίκηση, γιατί αυτό είναι δημοκρατία. Η πόλη ανήκει στους πολλούς, όχι στους λίγους».


NEWSLETTER