Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 08:29

21 Φεβρουαρίου η ημερίδα για το 5G στην Καλαμάτα (βίντεο)

Στις 21 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα του Δήμου Καλαμάτας για το 5G.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενημέρωσε ότι θα συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι θεσμοθετημένων φορέων της Πολιτείας, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αλλά και την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για μία υπόθεση που έχει απασχολήσει σοβαρά την περιοχή μας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι μετρήσεις ακτινοβολίας που έχουν γίνει από το βανάκι, καθώς και εξειδικευμένες μετρήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την οργάνωση της ημερίδας, τον Ιανουάριο μάλιστα, είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019, όπου ομόφωνα είχε αποφασιστεί η παράταση ισχύος του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και του δήμου για το βανάκι μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ).

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος είχε επισημάνει τότε: “Εμείς ετοιμάζουμε αυτή την ενημερωτική ημερίδα που έχουμε πει. Θα είναι από θεσμοθετημένους φορείς της Πολιτείας, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, παρά την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος 5G, ώστε να μας ενημερώσουν οι ειδικοί. Και επί των θεμάτων αυτών να συζητήσουμε και να ενημερώσουμε κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο - και να συζητήσουμε βέβαια για τη συνέχιση της λειτουργίας του 5G. Γιατί εμείς είμαστε υπέρ της εξέλιξης, εφόσον βέβαια οι μετρήσεις δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία του ανθρώπου. Και εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Γ.Σ.