Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:13

Φιλιατρά: Οι καλεσμένοι έμειναν με την πρόσκληση στο χέρι!

Γράφτηκε από τον

 

Με την πρόσκληση στο χέρι έμειναν αρκετοί καλεσμένοι του Δήμου Τριφυλίας στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους.

Στο συγκεκριμένο γεύμα έγινε και η τιμητική εκδήλωση για τον Φιλιατρινό αρχηγό του ΓΕΣ, ωστόσο αρκετοί από τους  προσκεκλημένους έμειναν εκτός του χώρου όπου παρατέθηκε το γεύμα και έπρεπε να αρκεστούν στο κέρασμα που υπήρχε στο πεζοδρόμιο, απέναντι από το κέντρο της εκδήλωσης.

Οπως είναι φυσικό, αυτό προκάλεσε πολλές και έντονες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να αποχωρούν. Οπως μας μεταφέρθηκε, η απάντηση που έπαιρναν στην είσοδο είναι ότι μπορούσε να μπει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και συγκεκριμένοι, βάσει πρωτοκόλλου λόγω της παρουσίας του αρχηγού ΓΕΣ και για λόγους ασφαλείας.

Βέβαια αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για το πώς καλείς τόσο κόσμο και μάλιστα με προσωπική πρόσκληση, όταν δεν μπορούν να παρακαθίσουν στο γεύμα. Από την άλλη υπάρχουν και οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής που μιλούν για φιλοξενία επίσημων προσκεκλημένων σε εξωτερικό κατάστημα, παράθεση γεύματος όπου προβλέπεται να παραβρεθούν 200 άτομα, αλλά και παράθεση επίσημου δείπνου φιλοξενίας προς τιμήν του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Λαλούση Χαράλαμπου (100 ατόμων).

Χαρακτηριστικό της δυσφορίας που προκλήθηκε και των έντονων παραπόνων που υπήρξαν είναι η ανακοίνωση τους προέδρου της Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Παντελή Μπαζάνου για αυτό το θέμα, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β' Μεσσηνίας, του σωματείου που καλύπτει και αντιπροσωπεύει τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου Τριφυλίας, εκφράζω προς το Δήμο Τριφυλίας τη δυσαρέσκειά μας για τη μεταχείριση των διευθυντών των σχολείων μας που είχαν προσκληθεί να παραστούν στο επίσημο γεύμα στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Στους διευθυντές αυτούς, ενώ είχε επιδοθεί ατομική πρόσκληση, απαγορεύτηκε η είσοδός τους στο χώρο του γεύματος άνευ εξηγήσεως.

Απαιτούμε από το Δήμο Τριφυλίας μία ικανοποιητική εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συμβάν αυτό δεν αντιπροσωπεύει κάποια παγιωμένη αντίληψη του δήμου προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα περιμένουμε».

Κ.Μπ.