Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 10:24

Αποφεύγει τις απαντήσεις για τη διαχείριση σκουπιδιών ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ο δήμος δεν θα απαντήσει. Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά ενός θέματος που απασχολεί ολόκληρη την Ελλάδα, όχι μόνο το Δήμο Καλαμάτας. Ας μην πετάμε… σακούλες σκουπιδιών ο ένας στον άλλον είπε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Αφορμή για την πιο πάνω δήλωσή του αποτέλεσε η ερώτηση της «Ε», αν η δημοτική αρχή προτίθεται να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα, τα οποία έθεσε διά του Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Νταγιόπουλος.

Για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος απέφυγε να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας, παρατηρώντας ότι «δουλειά του δημάρχου είναι να κάνει έκκληση για συνεργασία. Οσο κι αν στεναχωρούμαι, ζητώ συναίνεση» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την επαναλειτουργία της Μαραθόλακκας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι εθνικό θέμα και όχι του καθενός δήμου μεμονωμένα -«όλη η Ελλάδα είναι παράνομη, αλλά έφθασε η ώρα για την επίλυση. Από την πολιτεία υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι γίνονται προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορεί μόνος του ο κάθε δήμος».

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας είπε ότι ήδη έχει αρχίσει να κινείται η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης και ότι έχει διαβεβαιώσεις από το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα πως θα υπάρξει κάθε συνδρομή από την πολιτεία για την επιτάχυνση της εν λόγω διαδικασίας.