Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 17:41

Δριμής για την δημοτική αρχή Τριφυλίας: Να ζητήσουν συγγνώμη για το γεύμα στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Δριμής για την δημοτική αρχή Τριφυλίας: Να ζητήσουν συγγνώμη για το γεύμα στα Φιλιατρά

Να αναλάβουν την ευθύνη τους και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη καλεί τη διοίκηση του δήμου ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής, σχετικά με το γεύμα όπου τιμήθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ.

Σε σχετική του ανακοίνωση με τίτλο «Πρωτοφανής ασέβεια και προσβολή σε αιρετούς και διευθυντές υπηρεσιών, Μύλος» αναφέρει:

«Στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, η διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας παρέθεσε γεύμα στο κέντρο "Μύλος", στον Αγρίλη.

Στην είσοδο του καταστήματος γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος. Απαγορεύτηκε η είσοδος σε επίσημους προσκεκλημένους! Οπως το διαβάζετε. Ο δήμος απαγόρευσε την είσοδο σε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που ο ίδιος με κάρτες προσκάλεσε!

Πρώην δήμαρχοι και εκπρόσωποι συλλόγων, πρόεδροι κοινοτήτων και κοινοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων και υπηρεσιών της περιοχής, προσήλθαν με την κάρτα στο χέρι και δεν τους επετράπη η είσοδος στο κατάστημα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Η εικόνα διαλογής προσώπων στην είσοδο του κέντρου ήταν απαράδεκτη. Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή σε θεσμικές προσωπικότητες της περιοχής. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς οι άνθρωποι έφυγαν αναστατωμένοι και προσβεβλημένοι. Το πρωτόγνωρο γεγονός σχολιάζεται αρνητικά στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Στην αίθουσα του γεύματος επετράπη η είσοδος σε 80-100 άτομα, περίπου, ενώ στους υπόλοιπους προσφέρθηκε η επιλογή να μείνουν όρθιοι στο δρόμο και να πάρουν αναψυκτικά και καναπεδάκια από το απέναντι πεζοδρόμιο ή να φύγουν.

Διαβατήριο εισόδου φαίνεται πως είχαν οι κομματικοί, παραταξιακοί και άλλοι φίλοι της διοίκησης του δήμου, καθώς άλλοι πρώην δήμαρχοι αποκλείστηκαν και άλλοι εισήλθαν. Αλλοι πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων αποκλείστηκαν και άλλοι εισήλθαν. Αλλοι υποψήφιοι βουλευτές εισήλθαν και άλλοι όχι, ενώ εισήλθαν άσχετοι και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που είχαν προσκληθεί.

Περιμέναμε μία εβδομάδα να τοποθετηθεί η διοίκηση του δήμου -κ.κ. Λεβεντάκης, Παναγιωτοπούλου, Ανδρινόπουλος-, να δώσουν εξηγήσεις και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη τόσο για τους ανθρώπους που προσέβαλαν όσο και για τη βλάβη που προκάλεσαν στο κύρος του δήμου. Δεν το έπραξαν. Σιωπούν. Ή δεν έχουν καταλάβει ότι εκπροσωπούν θεσμούς και ξεπέρασαν τα όρια ή παρά το αυτογκόλ που έβαλαν είναι αμετανόητοι.

Η αρνητική διαπίστωση παραμένει: Την αποκλειστική ευθύνη για τον αποκλεισμό προσκεκλημένων θεσμικών εκπροσώπων και το απαράδεκτο face control της εισόδου έχει η ομάδα διοίκησης του δήμου - κ.κ. Λεβεντάκης, Παναγιωτοπούλου, Ανδρινόπουλος.

Οφείλουν να αναλογιστούν το θεσμικό τους ρόλο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έστω και τώρα, και να ζητήσουν, τουλάχιστον, δημόσια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας που αυθαίρετα και αναιτιολόγητα προσέβαλαν.

Η διοίκηση του δήμου πνίγηκε στα ρηχά. Αδυνατούν να οργανώσουν και να διεκπεραιώσουν με στοιχειώδη σοβαρότητα μια εκδήλωση του δήμου 200 ατόμων. Ο Αγιος Χαράλαμπος δεν τους βοήθησε. Ας ελπίσουμε πως θα τους βοηθήσει στο μέλλον η χειμερινή τους μεταγραφή.

 

Υ.Γ.: α) Δεν αναφέρομαι στα οικονομικά στοιχεία της εκδήλωσης, που έχουν τη σημασία τους καθώς πρόκειται για δημοτικά χρήματα. Οι αποφάσεις προέβλεπαν γεύμα 200 ατόμων και δείπνο 100 ατόμων. Εγινε μόνο το γεύμα.

β) Προσήλθαμε στο χώρο της εκδήλωσης και δεν αποχωρήσαμε αμέσως, τόσο εμείς όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, από σεβασμό στο πρόσωπο του Α’ ΓΕΣ, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.


NEWSLETTER