Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 18:46

Σπυρόπουλος για αγροτικούς δρόμους στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Σπυρόπουλος για αγροτικούς δρόμους στα Φιλιατρά

Να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση στους αγροτικούς δρόμους όπου υπάρχει ανάγκη, ζητεί ο Βασίλης Σπυρόπουλος τοπικός σύμβουλος Φιλιατρών εκλεγμένος με την παράταξη «Ανυπότακτα Φιλιατρά».

Επίσης ζητεί από τη δημοτική αρχή να αλλάξει διοικητική ρότα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πράξτε το καθήκον σας, διαφυλάξτε - υπερασπίστε την κοινωνική ιδιοκτησία».

Σε επιστολή του τονίζει: «Μετά από μια φυσική καταστροφή (νεροποντή, όχι πλημμύρα), το αυτονόητο για μια οργανωμένη δομή της Πολιτείας -στην περίπτωσή μας καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας- είναι η καταγραφή των ζημιών που έγιναν και η αποκατάστασή τους. Οι καταγραφές είναι λογικό να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΤ). Τα παραπάνω αποσκοπούν στην ορθολογιστική επανόρθωση των ζημιών με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και κατά συνέπεια την παραγωγή έργου προς τους πολίτες. Η συγκεκριμένη αυτονόητη διοικητική πρακτική αγνοήθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της πόλης.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλάξτε διοικητική ρότα, πράξτε το καθήκον σας, διαφυλάξτε - υπερασπίστε την κοινωνική ιδιοκτησία, δηλαδή αποκαταστήστε την ασφαλή διέλευση στους αγροτικούς δρόμους, όπου υπάρχει ανάγκη. Μην υποβαθμίζετε την εμπορική αξία της περιουσίας των Φιλιατρινών πολιτών. Σεβαστείτε το μόχθο και τον ιδρώτα των πολιτών.

Τονίζουμε ότι η ατμομηχανή κίνησης της οικονομίας του καλλικρατικού δήμου, είναι η τεράστια αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, της πόλης των Φιλιατρών. Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” με θεμέλιο στόχο το συμφέρον του τόπου, πράττουν το καθήκον τους, μη κουκουλώνοντας, αναδεικνύοντας και απαιτώντας λύσεις για τα προβλήματα των Φιλιατρών. Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγητικές εκθέσεις καταγραφής ζημιών - μελέτες αποκατάστασης ζημιών από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες. Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από τη νεροποντή. Ζητάμε να υπάρξει η απαραίτητη σήμανση ώστε ν’ αποφευχθούν ατυχήματα, διότι συνέπεια των άστοχων πραγματοποιηθεισών παρεμβάσεων, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες τάφροι - παγίδες και αιτίες ατυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται. Ζητάμε επίσης τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη αγροτική οδοποιία της πόλης, η οποία λειτούργησε ως μοχλός ανάπτυξης.

Συντοπίτες/σες, ο καλλικρατικός θεσμός δεν δουλεύει. Το συμφέρον του τόπου απαιτεί την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER