Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 16:41

Ολοκληρώθηκε η κτηματογράφηση της περιουσίας του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης γνωστοποιεί ότι “ύστερα από συστηματική εργασία των αρμοδίων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του δήμου, ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα η κτηματογράφηση της περιουσίας του σε δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες.

Με την κτηματογράφηση ολοκληρώθηκε μία βασική προτεραιότητα καταγραφής, με την οποία προστατεύεται και διασφαλίζεται η ιδιωτική και κοινόχρηστη περιουσία του δήμου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τόσο της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας, όσο και της αντιμετώπισης των προβλημάτων των ακινήτων που παρουσιάζουν εκκρεμότητες”.

Ξεχωριστή καταχώριση των στοιχείων που σχετίζονται με τα δικαιώματα ύδρευσης ανά τοπική κοινότητα και διαβίβασή τους μαζί με τα σχετικά συμβόλαια στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, ώστε να υποβοηθηθεί στο αντίστοιχο έργο κτηματογράφησης της περιουσίας της. Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, έγινε εντοπισμός, οριοθέτηση και εμβαδομέτρηση των ακινήτων, ενώ εκκρεμούν οι συντάξεις σχετικών ένορκων βεβαιώσεων για τα ακίνητα στα οποία δεν έχουν βρεθεί τίτλοι ιδιοκτησίας.