Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 18:43

Αγοράζουν οικόπεδο για τον βιολογικό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Αγοράζουν οικόπεδο για τον βιολογικό Γαργαλιάνων

Την απόφαση να γίνουν οι συμβολαιογραφικές πράξεις για την αγορά οικοπέδου που απαιτείται για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, αλλά και για τη χρήση δουλείας από ιδιοκτησίες όπου διέρχεται ο αγωγός του βιολογικού, πήρε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Μάλιστα όπως τόνισε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Γιώργος Λεβεντάκης έχουν εξασφαλιστεί και τα χρήματα που απαιτούνται, ενώ θα φτιαχτεί και η μελέτη σε ό,τι χρειάζεται ώστε να είναι έτοιμη.

Να τονίσουμε πως η αγορά οικοπέδου αφορά 812 τετραγωνικά που είναι ιδιόκτητα από μια έκταση περίπου 12 στρεμμάτων που απαιτούνται, όπου τα υπόλοιπα ανήκαν στο Δασαρχείο που τα έχει παραχωρήσει στο δήμο. Η εγκατάσταση θα γίνει στην περιοχή Τσίκουζα. Σε σχέση με τη δουλεία που απαιτείται αφορά ένα τμήμα του αγωγού μεταφοράς, ουσιαστικά ένα τμήμα πριν φτάσει στη θάλασσα, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του περνά από δημόσιο δρόμο.

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίστηκε και τριμελής επιτροπή για τον υπολογισμό της αξίας αγοράς και δουλείας, που αποτελείται από δύο αιρετούς οι οποίοι επιλέχτηκαν και είναι οι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Νίκος Φρούσος. Από τον δήμαρχο θα οριστεί και ένας μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Κ.Μπ


NEWSLETTER