Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 17:46

Παράταση για μελέτες οριοθέτησης Νέδοντα και ρέματος Αγίων Θεοδώρων

Γράφτηκε από την
Παράταση για μελέτες οριοθέτησης Νέδοντα και ρέματος Αγίων Θεοδώρων

Παράταση 6 εβδομάδων για τις μελέτες οριοθέτησης του Νέδοντα και του ρέματος Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, που εκπονούνται από ιδιώτη μελετητή, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Η οριοθέτηση του Νέδοντα αφορά το τμήμα που ξεκινά από το ήδη διευθετημένο τμήμα (γέφυρα Σπάρτης) και σε συνολικό μήκος 1.830 μέτρων προς βορειοανατολικά.

Η οριοθέτηση του ρέματος Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία αφορά το τμήμα που ξεκινά από την εκβολή του ρέματος στο χείμαρρο Ξερίλα, διέρχεται μπροστά από την εκκλησία Αγίων Θεοδώρων και κατευθύνεται βορειοδυτικά σε συνολικό μήκος 280 μέτρων. Περιλαμβάνει: 1) Υδραυλική μελέτη αποτελούμενη από υδρολογική μελέτη του συνόλου και μελέτη οριοθέτησης για τμήμα 1.830 μ. και 280 μ., αντίστοιχα, υδραυλικό έλεγχο ανομοιόμορφης ροής. 2) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η παράταση πρόκειται να δοθεί για να αναζητηθεί το ψηφιακό υπόβαθρο για το έδαφος (υψομετρικό υπόβαθρο) στην περιοχή μελέτης του Νέδοντα και για να γίνει τοπογραφικό υπόβαθρο για το ρέμα Αγίων Θεοδώρων.


NEWSLETTER