Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 10:33

Δημοπρασία για 4 Seatrac σε παραλίες Καλαμάτας

Δημοπρασία για 4 Seatrac σε παραλίες Καλαμάτας

 

 

Τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών (Seatrac και άλλες υποδομές) για τα ΑμεΑ σε 4 ακτές του δήμου, προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών έχει οριστεί στις 23 Μαρτίου και η αποσφράγισή τους μία εβδομάδα αργότερα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι παραλίες που κρίθηκαν κατάλληλες για τη διαμόρφωση των ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών είναι: Στη Μικρή Μαντίνεια, 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, στο πάρκο του Αλμυρού, πλησίον του “Φιλοξένια” στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου και στον Κορδία, στη Δυτική Παραλία. Για τη θέση στο “Φιλοξένια” όπου ήδη λειτουργεί Seatrac, επισημαίνεται ότι ο δήμος θα προμηθευτεί τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι Seatrac λειτουργεί (το πρώτο στην Καλαμάτα από το 2016) στην παραλία μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης.

Οι προτεινόμενες κατασκευές - υποδομές για να υλοποιηθεί η αλυσίδα προσβασιμότητας και να θεωρηθεί το παραθαλάσσιο μέτωπο φιλικό προς τα άτομα με αναπηρία είναι: 1) Μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα (αμαξίδιο). 2) Διάδρομος παραλίας για ΑμεΑ. 3) Μη μόνιμο, συναρμολογούμενο αποδυτήριο για ΑμεΑ. 4) Ειδικά διαμορφωμένος χώρος σκίασης. 5) Ντους. 6) Πακέτο τηλεμετρίας. 7) Φωτοσυναγερμός. 8) Σήμανση και 9) χημική τουαλέτα για ΑμεΑ.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι “σκοπός του έργου είναι να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένους, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.) ολοκληρωμένη αλυσίδα προσβασιμότητας, μέσω της κατασκευής εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση των ατόμων αυτών, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση, αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο”.

Γ.Σ.