Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 19:01

Τσίγγανος για βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον

Σήκωσε το γάντι ο Παναγιώτης Τσίγγανος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και πρώην αντιδήμαρχος Τριφυλίας επί δημαρχίας Κόλλια, στην αναφορά του Παναγιώτη Κατσίβελα σχετικά με το τι έγινε στη δημοτική τους περίοδο με τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων, ειδικά στην αναφορά ότι η κατάθεση πρότασης στο ΕΣΠΑ το 2011 έφαγε πόρτα.

Ο κ. Τσίγγανος απαντώντας εμμέσως στον κ. Κατσίβελα χαρακτήρισε ως εκφράσεις καφενείου το να ακούγεται ότι ο Κόλλιας πήγε να εντάξει το έργο και έφαγε πόρτα, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε ότι οι εμπαθείς άνθρωποι δεν ησυχάζουν ποτέ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγγανος στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μεταξύ άλλων τόνισε: «Πιστεύω να έχουμε καλά νέα από αυτά που ακούσαμε και από ό,τι ακούω κάποιες μελέτες έχουν μπει στο δρόμο τους και από ό,τι μαθαίνω και το ιδιοκτησιακό πάει καλά. Ακούω όμως και κάποιες φωνές, μεταξύ καφενείου και ηγεμόνων εκ Δυτικής Λιβυής που αρχίζουν με εμπάθεια να σκαλώνουν μερικά πράγματα, όμως και αυτά θα πάρουν απάντηση αύριο. Γιατί ο βιολογικός Γαργαλιάνων είναι μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει την πόλη των Γαργαλιάνων εδώ και 28 χρόνια περίπου. Ελπίζω τώρα στο τέλος να ολοκληρωθούν και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να ησυχάσει η κοινωνία των Γαργαλιάνων. Οι μόνοι που δεν θα ησυχάσουν όμως είναι οι εμπαθείς άνθρωποι, οι εμπαθείς δεν ησυχάζουν ποτέ. Εχει γίνει μια μεγάλη ιστορική αναφορά και νομίζω δεν χρειάζονται μοχλεύσεις του παρελθόντος αυτή την ώρα που το έργο είναι σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο βιολογικός διαχειρίστηκε από το Δήμο Γαργαλιάνων επί 20 χρόνια περίπου, επί 3 χρόνια από τη δημαρχία Κόλλια και επί 4,5 χρόνια από την προηγούμενη δημαρχία. Η δημαρχία Κόλλια το παρέλαβε μετά από 20 χρόνια, προσπαθούσε να βρει χρήματα, γιατί χρήματα δεν είχε και είναι τουλάχιστον έκφραση καφενείου να ακούγεται ότι ο Κόλλιας πήγε να εντάξει το έργο στο ΥΠΕΡΑΑ και έφαγε πόρτα».

 

Κ.Μπ.