Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 09:35

"Σαφάρι" για οφειλές 2 εκ. ευρώ από το Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
"Σαφάρι" για οφειλές 2 εκ. ευρώ από το Δήμο Τριφυλίας

 

Ποσό που ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμος Τριφυλίας από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτόν, όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου με την ανάθεση των υποθέσεων αυτών σε δικηγόρους της περιοχής. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό αυτό προκύπτει από πέντε μόλις υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε ορισμός δικηγόρου για τον χειρισμό της υπόθεσης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας και των: α) εταιρεία «Γεώργιος Δέδες Ε.Π.Ε.» και β) εταιρεία «Σοφία Δέδε & ΣΙΑ Ε.Ε.». Οι οφειλές, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης, αφορούν το ενοίκιο του τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας. Σημείωσε δε πως η εταιρεία έχει αλλάξει επωνυμία, για αυτό εμφανίζονται ως δύο αλλά στην ουσία ο δήμος έχει ένα αντίδικο. Τόνισε ότι από την πρώτη εταιρεία οι οφειλές φτάνουν τα 95.811 ευρώ και από την δεύτερη τα 56.864 ευρώ. Μάλιστα είπε ότι μέχρι τώρα έχει γίνει δύο φορές διακανονισμός αλλά οι οφειλές παραμένουν. Δικηγόρος για την υπόθεση αυτή ορίστηκε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Επίσης δικηγόρος ορίστηκε για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων και της Μπούζα Marianna από μίσθωση καντίνας στην παραλία Χρυσή Ακτή με το ποσό να ανέρχεται στα 66.306 ευρώ. Δικηγόρος ορίστηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Για χειρισμό της υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, των: α) Ιωάννη Χαλαζωνίτη & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. και β) Λατομεία Χαλαζωνίτη Α.Ε. δικηγόρος ορίστηκε ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, με τον κ. Σαμπαζιώτη να σημειώνει πως οι οφειλές που προέρχονται από το ειδικό τέλος λατομείου είναι στα 501.505 ευρώ για την πρώτη και στα 303.365 ευρώ για την δεύτερη. Στην ουσία, όπως είπε, πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει αλλάξει την επωνυμία της.

Ακόμη ορίστηκε δικηγόρος για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.), οφειλές που προέρχονται από το τέλος πολεοδόμησης που πρέπει να καταβάλλεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, είτε σε γη είτε σε χρήμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είπε ότι η καταβολή θα γίνει σε χρήμα και η εισήγηση του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων για το οφειλόμενο ποσό είναι στο 1 εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη υπόθεση ανατέθηκε στο δικηγόρο Τρύφωνα Λαμπούση.

Τέλος δικηγόρος ορίστηκε για το χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων, και του Σουρέτη Δημητρίου, που η οφειλή φτάνει τα 17.619 ευρώ από την χρήση αιγιαλού. Δικηγόρος ορίστηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε νέα δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση, Ανάπλαση & Διαμόρφωση κοινοχρήστου δημοτικού χώρου πλατείας και  χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου, Δήμου Τριφυλίας» στις 20 Νοεμβρίου, εγκρίνοντας παράλληλα τα πρακτικά του πρώτου διαγωνισμού ο οποίος στην ουσία δεν έγινε, καθώς υπήρχε η απεργία των τεχνικών.

Επίσης αποφασίστηκε και νέα μείωση κατά 10% στο μίσθωμα για το ΚΕΠ Φιλιατρών που πληρώνει ο δήμος, το οποίο πλέον διαμορφώνεται στα 573 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη είχε γίνει μια ακόμη μείωση της τάξεως του 20%.

 

 


NEWSLETTER