Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 19:44

Κάλεσμα από τον Δήμο Τριφυλίας για κλάδεμα δέντρων που εξέχουν

Γράφτηκε από τον

Να κλαδέψουν τα κλαδιά δέντρων που εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση πεζών και οχημάτων.

Διαφορετικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, θα ενεργοποιήσει τις ποινικές διαδικασίες και θα προβεί σε κοπή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ο Δήμος Τριφυλίας ενημερώνει ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση, κ.λπ., τα οποία εμποδίζουν ή κρίνονται επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών-οχημάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων σύμφωνα με το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) - «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία», θεωρούνται υπεύθυνοι τελέσεως αδικήματος εξ αμελείας σε περίπτωση προκλήσεως ατυχήματος. Γι’ αυτό στα πλαίσια της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της εφαρμογής συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και της επερχόμενης καλλιεργητικής ελαιοκομικής περιόδου καλούνται οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων-αγροτεμαχίων να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν πέραν των ιδιοκτησιών τους κλάδοι, αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Τριφυλίας επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα και των διατάξεων του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα, κατά των μη συμμορφούμενων με τα αναφερόμενα στο παρόν έγγραφο, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα όρια ευθύνης συντήρησης του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου».

Κ.Μπ.