Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 10:31

Συντονισμός στη Μεσσήνη για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Γράφτηκε από την
Συντονισμός στη Μεσσήνη για τη νέα αντιπυρική περίοδο

 

 

Ο συντονισμός δράσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά, τον διοικητή Πυροσβεστικής Καλαμάτας - αντιπύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Γιαννόπουλο, χθες στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι στοχεύει στον έγκαιρο σχεδιασμό, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα άψογα, όταν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Επισήμανε ότι, επιδιώκοντας να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα, έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και επαφές, ώστε να γίνει μετατροπή του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις αναγκαιότητες της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθως, ενημέρωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και σύντομα το περιπολικό όχημα της Πυροσβεστικής θα μετακινηθεί από τον χώρο του Σταδίου στο κτήριο του ΚΤΕΟ Μεσσήνης, γεγονός που θα διευκολύνει τη λειτουργία του (άμεση πρόσβαση στο δρόμο, γραφεία, ηλεκτρονικός εξοπλισμός).

Ο κ. Γεωργανάς παρατήρησε ότι στο επόμενο διάστημα θα τους απασχολήσει η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών και οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων και για τα ζητήματα αυτά θα συνεργαστεί με την πολιτική προστασία του δήμου, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από πλευράς δήμου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει ενεργήσει για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες πυροπροστασίας.

“Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Είμαστε στη διάθεση της Π.Υ. να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις πρωτίστως στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και κατ’ επέκταση στην καταστολή όπου χρειαστεί. Πιστεύω ότι η έγκαιρη προετοιμασία θα λειτουργήσει θετικά”, υπογράμμισε ο Γ. Αθανασόπουλος.


NEWSLETTER