Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 15:04

Καλαμάτα: Μηδενική καταβολή τελών καθαριότητα - κοινοχρήστων και άρση ελεγχόμενης στάθμευσης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Μηδενική καταβολή τελών καθαριότητα - κοινοχρήστων και άρση ελεγχόμενης στάθμευσης (βίντεο)

Από σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας αναστέλλει τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους, στην Κεντρική Αγορά και στο κεντρικό πάρκινγκ, ενώ αποφάσισε μηδενική καταβολή των τελών καθαριότητας και των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις μείνουν κλειστές.

Αυτά ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης αυτής της κρίσης, στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και στην γειτονιά μας, ο Δήμος Καλαμάτας την αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και ετοιμότητα, λαμβάνοντας πολλές φορές αποφάσεις αυστηρές που στόχο είχαν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Πολλές φορές οι αποφάσεις αυτές προηγήθηκαν των αποφάσεων της πολιτείας. Ενας δήμος όμως οφείλει εκτός από το να προετοιμάζει και να συντονίζει, να δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο, προς τις ευπαθείς και αδύναμες ομάδες, προς τους συμπολίτες μας και προς τους επαγγελματίες που πλήττονται. Τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τα τουριστικά επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, εκδόθηκε απόφαση για μηδενική καταβολή των τελών καθαριότητας για όσο οι επιχειρήσεις μείνουν κλειστές, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επίσης για μηδενική καταβολή για τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν και για όσο διάστημα μείνουν κλειστές.

Μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας. Συγχρόνως λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο του συντονιστικού γραφείου του Δήμου μας για τον κορωνοϊό, τμήμα που θα ενισχυθεί ώστε να εξυπηρετούμε και τις ανάγκες των συνδημοτών μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Ακόμα, από σήμερα γίνεται αναστολή της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, στους δρόμους, στην Κεντρική Αγορά και στο κεντρικό πάρκινγκ. Είναι δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσουμε και να εξυπηρετήσουμε την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Παραμένουμε ψύχραιμοι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση χωρίς πανικό. Μένουμε σπίτι”.

 


NEWSLETTER