Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 19:31

Καλαμάτα: Σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων

 

Σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών αποβλήτων με κομποστοποίηση, πράσινο σημείο και συλλογή οργανικών, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας.


Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, στην τελική φάση της αξιολόγησης βρίσκεται η πράξη με τίτλο "Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Καλαμάτας (Δράσεις Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων), που περιλαμβάνει προμήθειες και υπηρεσίες, οι οποίες θα συμβάλουν στη διαρκή προσπάθεια για καθαρή πόλη, περαιτέρω στήριξη της ανακύκλωσης, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών στην κατεύθυνση πάντα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες του δήμου και αναμένεται η θετική αξιολόγηση των παρακάτω υποέργων με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ:
α) Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, προϋπολογισμού 124.620 ευρώ. β) Εγκατάσταση πράσινου σημείου, προϋπολογισμού 361.099,33 ευρώ. γ) Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών αποβλήτων, προϋπολογισμού 212.474 ευρώ. δ) Πρόγραμμα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για την ορθή χρήση του συστήματος χωριστής συλλογής οργανικών αποβλήτων και των πράσινων σημείων, προϋπολογισμού 6.944 ευρώ.
Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια 100 επιπλέον κάδων σύμμικτων απορριμμάτων από δημοτικούς πόρους, προκειμένου να αντικαταστήσει παλαιούς ή κατεστραμμένους κάδους, ενισχύοντας το δίκτυο των 200 νέων κάδων που προμηθεύτηκε.


NEWSLETTER